2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Napról napra közelebb a háborúhoz

Háborús hangulat a Koreai-félszigeten. Az ENSZ BT újabb szankciókról döntött Észak-Koreával szemben, mire válaszul a kommunista állam bejelentette: felmondja a déli állammal kötött megnemtámadási egyezményeket.

A várakozásoknak megfelelően az ENSZ Biztonsági Tanácsa egyhangúlag jóváhagyta az Észak-Korea elleni újabb szankciókat. A pekingi vezetés a nemzetközi szervezet döntését követően nyugalomra intette a feleket, a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság azonban támadásnak minősítette az ENSZ határozatát.

Észak-Korea hivatalosan felmondja a déllel való meg nem támadási egyezményeket, a szerződés március 11-étől érvénytelen – jelentette be az állami televízió hírolvasója.

A megállapodásokon túl a két ország közti forródrótkapcsolatot is megszünteti észak. Az ország első embere kifejezetten arra szólította fel katonáit: készüljenek fel az ellenséggel való összecsapásra.

A kommunista állam az elmúlt napokban több retorikai támadást is intézet déli szomszédja és az Amerikai Egyesült Államok ellen. Először közös hadgyakorlatukat minősítette háborús cselekménynek, csütörtökön pedig atomcsapással fenyegette meg az agresszornak nevezett USA-t. A félszigeten kialakult feszült helyzetet súlyosbítja, hogy szöuli jelentések szerint Észak-Korea nagyszabású hadgyakorlatba kezdett, ami akár egy új rakétakísérlet előjele is lehet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Menczer Tamás: Egész Brüsszel azon dolgozik, hogy elhallgattassa Orbán Viktort

Menczer Tamás: Egész Brüsszel azon dolgozik, hogy elhallgattassa Orbán Viktort

Orbán Viktor miniszterelnök felszólalt volna egy konferencián Brüsszelben, de a baloldali polgármester és a szélsőbaloldali, erőszakos, anarchista Antifa fenyegetése, nyomása miatt az első két helyszín lemondta a rendezvényt - közölte Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója kedden a közösségi oldalán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!