2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Külföld

Módszeresen mészárolták le a tüntetőket?

Előre eltervezetten mészárolták le az egyiptomi biztonsági erők tavaly nyáron a kormányellenes iszlámbarát tüntetőket – állította kedden nyilvánosságra hozott jelentésében a Human Rights Watch.

A jogvédő szervezet szerint a biztonságiak módszeresen lőtték éles lőszerrel a tüntetőket, és legalább ezer embert öltek meg az egyik mecsetnél egy nap alatt, ez pedig feltehetőleg emberiesség elleni bűncselekményt jelent.

A Human Rights Watch szerint a leszámolást az akkori egyiptomi kormány tervezte meg, amely a hadsereg segítségével, puccsal került hatalomra tavaly július elején. A vérengzést elkövető hadsereget akkor Abdel-Fattah asz-Szíszi irányította, aki ma már Egyiptom elnöke. Asz-Szíszit az Egyesült Államok nemrég támogatásáról biztosította.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Németország újabb támogatást sürget Ukrajnának + videó

Németország újabb támogatást sürget Ukrajnának + videó

Sajtóhírek szerint ahhoz, hogy Ukrajna vissza tudja verni a Föderáció támadásait, sürgős katonai támogatásra van szüksége. Ennek megoldására további források biztosítását sürgeti Németország - számolt be a Bild című német napilap.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!