2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Modi: A háború árát a szegények fizetik meg

Az ukrajnai konfliktus diplomáciai lezárását sürgette kedden Narendra Modi indiai miniszterelnök a legfejlettebb és a legnagyobb feltörekvő országokat tömörítő G20-as országcsoport Balin rendezett csúcstalálkozóján, kiemelve, hogy a háború árát a szegények fizetik meg.

  • Modi: A háború árát a szegények fizetik meg

Beszédében Modi "konkrét és közös erőfeszítéseket" sürgetett annak érdekében, hogy az egész világon biztosítsák a stabilitást és a békét. Felhívta emellett a figyelmet a globális ellátási láncok meggyengülésére, és hangsúlyozta: egyre nagyobb nyomás nehezedik a szegénységben élőkre világszerte.

Leszögezte: a világ még nem ocsúdott fel a koronavírus-járvány okozta nehézségekből sem, még mindig nem heverte ki a járványügyi intézkedések hatásait, a háború pedig további terheket ró az emberekre. "A mindennapi élet már így is állandó harc a szegénységben élő emberek számára. Nem tudnak megbirkózni az újabb szerencsétlenséggel" - fogalmazott Modi.

Megegyezést sürgetett egyúttal a műtrágya- és gabonaszállítás ügyében, kiemelve: "a ma műtrágyaválsága a holnap élelmiszerválsága". Emlékeztetett arra is, hogy mivel India a világ leggyorsabban növekvő gazdasága, így országa energiabiztonsága a globális növekedés tekintetében is nagyon fontos. Bár India hivatalosan nem ítélte el Oroszország Ukrajna elleni invázióját, Modi szeptemberben leszögezte Vlagyimir Putyin orosz elnöknek, hogy "ma nem a háború korát éljük".

Oroszország évtizedek óta India legnagyobb hadifelszerelés-szállítója, és az indiai gyógyszerészeti termékek negyedik legnagyobb felvevőpiaca. India emellett az ukrajnai háború kezdete óta intenzíven növelte az orosz olaj- és szénvásárlásokat; Oroszország júliusban India harmadik legnagyobb szénszállítójává, májusban pedig második legnagyobb olajszállítójává lépett elő.

 

MTI 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!