2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Modi: A háború árát a szegények fizetik meg

Az ukrajnai konfliktus diplomáciai lezárását sürgette kedden Narendra Modi indiai miniszterelnök a legfejlettebb és a legnagyobb feltörekvő országokat tömörítő G20-as országcsoport Balin rendezett csúcstalálkozóján, kiemelve, hogy a háború árát a szegények fizetik meg.

  • Modi: A háború árát a szegények fizetik meg

Beszédében Modi "konkrét és közös erőfeszítéseket" sürgetett annak érdekében, hogy az egész világon biztosítsák a stabilitást és a békét. Felhívta emellett a figyelmet a globális ellátási láncok meggyengülésére, és hangsúlyozta: egyre nagyobb nyomás nehezedik a szegénységben élőkre világszerte.

Leszögezte: a világ még nem ocsúdott fel a koronavírus-járvány okozta nehézségekből sem, még mindig nem heverte ki a járványügyi intézkedések hatásait, a háború pedig további terheket ró az emberekre. "A mindennapi élet már így is állandó harc a szegénységben élő emberek számára. Nem tudnak megbirkózni az újabb szerencsétlenséggel" - fogalmazott Modi.

Megegyezést sürgetett egyúttal a műtrágya- és gabonaszállítás ügyében, kiemelve: "a ma műtrágyaválsága a holnap élelmiszerválsága". Emlékeztetett arra is, hogy mivel India a világ leggyorsabban növekvő gazdasága, így országa energiabiztonsága a globális növekedés tekintetében is nagyon fontos. Bár India hivatalosan nem ítélte el Oroszország Ukrajna elleni invázióját, Modi szeptemberben leszögezte Vlagyimir Putyin orosz elnöknek, hogy "ma nem a háború korát éljük".

Oroszország évtizedek óta India legnagyobb hadifelszerelés-szállítója, és az indiai gyógyszerészeti termékek negyedik legnagyobb felvevőpiaca. India emellett az ukrajnai háború kezdete óta intenzíven növelte az orosz olaj- és szénvásárlásokat; Oroszország júliusban India harmadik legnagyobb szénszállítójává, májusban pedig második legnagyobb olajszállítójává lépett elő.

 

MTI 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Így románosítják el ma Nagyváradot

Így románosítják el ma Nagyváradot

Balázs D. Attila író, újságíró Szent László városának elrománosításáról írt mérföldkőnek számító cikket az Országépítő című folyóirat internetes oldalán. A szerző szerint mára nem csak Marosvásárhely, vagy Kolozsvár, de Nagyvárad is „műveleti területnek” számít Erdélyben.
A Fehér Ház is reagált Macron elnök kijelentésére

A Fehér Ház is reagált Macron elnök kijelentésére

Az Egyesült Államok nem küld katonákat harcolni Ukrajnába – szögezte le kedden a washingtoni Fehér Ház arra reagálva, hogy korábban a francia államfő arra utalt, nem zárkózik el attól, hogy nyugati országok szárazföldi csapatokat küldjenek Ukrajnába.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!