2024. 06. 27. Csütörtök László napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Lélektáncosok – A Bozsik Yvette Társulat 30 éve 11:00

Külföld

Meloniék európai parlamenti tömörülése román pártot fogadott be soraiba

A Mandiner úgy összegezte, hogy Meloni pártcsaládja a harmadik legnagyobb frakciójává nőtte ki magát a román párttal.

  • Meloniék európai parlamenti tömörülése román pártot fogadott be soraiba

Szerdán a konzervatív ECR lett az új parlament harmadik legnagyobb pártja legalább 88 mandátummal, miután  a román nacionalista AUR párt is csatlakozott – írja a Dagens Nyheter svéd lap.

Az AUR (Románok Egyesüléséért Szövetség) idén 14 mandátumot ért el az idei európai parlamenti választáson, így második legerősebb román párt lett.

Az ECR vezetője Giorgia Meloni pár napja Orbán Vikorral tárgyalt Brüsszelben, ahol többet között az olasz miniszterelnök pártcsaládról is beszéltek.

Orbán ugyan többször is jelezte, hogy a Néppártból való kilépése óta a függetlenek közt politizáló Fidesz szívesen menne az ECR-be, annak több tagpártja elutasítja azt

Így áll a kérdéshez a Finn Párt, a belga Új Flamand Szövetség, a cseh Polgári Demokrata Párt (ODS) és a Svéd Demokraták is.

Forrás: Mandiner

Fotó: AFP

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Napiindító – Cégek százait érintő határidő jár le június végén + viideó

Napiindító – Cégek százait érintő határidő jár le június végén + viideó

A Napindító vendége Bor Olivér kiberbiztonsági és kommunikációs szakértő, a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága munkatársa volt, akivel arról folyt a beszélgetés, hogy már csak alig pár napjuk maradt a NIS2 szabályozásban érintett vállalatoknak arra, hogy a nyilvántartásba vételi kötelezettségüknek eleget tegyenek.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Rengeteg ukrán tér vissza a frontvonalakra + videó

Rengeteg ukrán tér vissza a frontvonalakra + videó

Egy friss közvélemény-kutatás szerint Ukrajnában a döntő többség nagyon bizalmatlan az állami szervekkel, az emberek gyakorlatilag elutasítják a parlament, az igazságszolgáltatás munkáját, ugyanakkor Zelenszkij államfő mögött kiáll a megkérdezettek 54 százaléka. További részletek Dunda György tudósítótól, aki arról is beszámolt, hogy több tízezer ukrán tér vissza a frontvonalakra, sőt, akadnak olyanok, akik a megszállt területekre.
Kétnapos EU-csúcs kezdődik Brüsszelben

Kétnapos EU-csúcs kezdődik Brüsszelben

A közel-keleti konfliktus, az orosz-ukrán háború és Ukrajna uniós csatlakozási folyamata is szerepel a ma kezdődő kétnapos brüsszeli EU-csúcs témái között.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!