2024. 07. 23. Kedd Lenke napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Külföld

Meloniék európai parlamenti tömörülése román pártot fogadott be soraiba

A Mandiner úgy összegezte, hogy Meloni pártcsaládja a harmadik legnagyobb frakciójává nőtte ki magát a román párttal.

  • Meloniék európai parlamenti tömörülése román pártot fogadott be soraiba

Szerdán a konzervatív ECR lett az új parlament harmadik legnagyobb pártja legalább 88 mandátummal, miután  a román nacionalista AUR párt is csatlakozott – írja a Dagens Nyheter svéd lap.

Az AUR (Románok Egyesüléséért Szövetség) idén 14 mandátumot ért el az idei európai parlamenti választáson, így második legerősebb román párt lett.

Az ECR vezetője Giorgia Meloni pár napja Orbán Vikorral tárgyalt Brüsszelben, ahol többet között az olasz miniszterelnök pártcsaládról is beszéltek.

Orbán ugyan többször is jelezte, hogy a Néppártból való kilépése óta a függetlenek közt politizáló Fidesz szívesen menne az ECR-be, annak több tagpártja elutasítja azt

Így áll a kérdéshez a Finn Párt, a belga Új Flamand Szövetség, a cseh Polgári Demokrata Párt (ODS) és a Svéd Demokraták is.

Forrás: Mandiner

Fotó: AFP

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!