2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Megtörten, fájdalmas szavakkal búcsúzott a királynőtől Vilmos herceg: „Én egy nagymamát veszítettem el”

A brit nemzettel együtt az egész világ gyászolja az elhunyt II. Erzsébet királynőt, akit III. Károly néven fia követ a trónon. Vilmos, az új király legidősebb fia lett így a walesi herceg. Az új trónvárományos nagyon személyes szavakkal búcsúztatta el nagymamáját, őfelségét, a királynőt.

  • Megtörten, fájdalmas szavakkal búcsúzott a királynőtől Vilmos herceg: „Én egy nagymamát veszítettem el”

Ahogy arról a Blikk is beszámolt csütörtökön elhunyt a brit történelem leghosszabb ideig uralkodó királynője, II. Erzsébet, akitől az egész világ igyekszik búcsút venni, mindenki a maga módján. A királynőhöz legközelebb állók közül, most legidősebb unokája, Vilmos vett búcsút őfelségétől.

- Nemzedékem nevében is köszönöm neki, hogy példát mutatott a közéletben való szolgálatra és méltóságra, amely egy másik korból származik, de mindig aktuális mindannyiunk számára. Csütörtökön a világ egy rendkívüli vezetőt veszített el, akinek az ország, a birodalmak és a Nemzetközösség iránti elkötelezettsége abszolút volt. Az elkövetkező napokban sok szó esik majd történelmi uralkodásának jelentőségéről.

Én azonban egy nagymamát veszítettem el

És bár gyászolni fogom a veszteségét, hihetetlenül hálás vagyok. A királynő bölcsességéből és megnyugtatásából az ötödik évtizedemben is részesültem. Feleségem húsz éven át élvezhette útmutatását és támogatását. Három gyermekem vele tölthette a nyaralásokat, és olyan emlékeket szerezhetett, amelyek egész életükben megmaradnak. A legboldogabb pillanataimban is mellettem volt. És mellettem volt életem legszomorúbb napjaiban is. Tudtam, hogy eljön ez a nap, de még eltart egy ideig, amíg a Nagyi nélküli élet valóságát igazán valóságosnak fogom érezni.

Köszönöm neki a kedvességet, amit a családomnak és nekem mutatott. És köszönöm neki a generációm nevében, hogy a közéletben való szolgálat és méltóság példáját adta, amely egy másik korból származott, de mindig aktuális volt mindannyiunk számára. Nagymamám híres mondása szerint a gyász az ár, amit a szeretetért fizetünk. Minden szomorúság, amelyet az elkövetkező hetekben érezni fogunk, annak a szeretetnek a bizonyítéka lesz, amelyet rendkívüli királynőnk iránt éreztünk. Azzal fogok tisztelegni emléke előtt, hogy minden tőlem telhető módon támogatom apámat, a királyt - írja a herceg.

At eredeti cikk ITT olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!