2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Szomszédaink a magyarok - Auzstria, Horvátország, Szlovénia

Következik:

Napindító 04:00

Külföld

Megtiltanák az amerikaiknak az orosz gyerekek örökbefogadását

Megtiltaná az orosz gyerekek örökbefogadását az amerikai állampolgároknak a moszkvai törvényhozás. Az orosz alsóház azt az amerikai törvényt akarja megtorolni az új jogszabállyal, amely kitiltotta az Egyesült Államokból az emberi jogok megsértésével vádolt oroszokat.

Már kora hajnalban megkezdődött a tüntetés az orosz alsóház épülete előtt. Az aktivisták annak a törvénytervezetnek az elfogadása ellen tiltakoztak, amely megtiltaná az amerikai állampolgároknak az orosz kisgyerekek örökbefogadását.

– Meg akarják akadályozni, hogy az amerikai szülők orosz árvákat, beteg és mozgássérült gyerekeket fogadjanak örökbe – mondta Anna Struchkova tüntet. Itt ezek a gyerekek meg fognak halni, miközben Amerikában túlélhetnének, és jó életük lehetne – tette hozzá.

A rendőrség hamar véget vetett a demonstrációnak, több mint tíz tüntetőt őrizetbe vettek.

Az orosz parlament egy amerikai törvényt akar megtorolni az örökbefogadás szabályozásával. Barack Obama múlt héten írta alá a jogszabályt, amely kitiltotta az Egyesült Államokból az emberi jogok megsértésével vádolt orosz állampolgárokat. A lépés válasz volt Putyin őszi döntésére, amikor bezáratta a legnagyobb amerikai segélyszervezet oroszországi irodáját, mert az szerinte az ellenzéket pénzelte. Az amerikai elnök várhatóan jövő év elején utazik moszkvába, hogy tisztázza a vitás kérdéseket.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ulf Kristersson: Történelmi nap a mai

Ulf Kristersson: Történelmi nap a mai

Történelmi napnak nevezte a mai napot Ulf Kristersson svéd miniszterelnök, miután az Országgyűlés hétfőn ratifikálta országa NATO-csatlakozását.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!