2024. 02. 29. Csütörtök Elemér napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Megtámadták a kormányellenes tüntetőket

Lövöldözés tört ki Bangkokban, amikor ismeretlenek megtámadták a kormányellenes tüntetőket, két embert megsérült. Nem messze a helyszíntől a volt miniszterelnök rezidenciájára dobtak bombát. A thai fővárost hétfőn blokád alá vették a kormányellenes tüntetők. Céljuk, hogy elmozdítsák a hatalomból a kormányfőt.

Lövések hallatszanak az amatőr felvételen egy autón pedig golyónyomok látszanak másnap reggel. Thaiföldön a kormányellenes tüntetőkre támadtak ismeretlenek. A volt miniszterelnök Abhiszit Veddzsadzsiva rezidenciájára pedig bombát dobtak, de senki sem sérült meg. A miniszterelnök közben az ellenzék képviselőivel találkozott, és tárgyaltak a február 2-áról elhalasztott, előre hozott választások időpontjáról. Miniszterek szerint az alkotmány alapján nem lehet elhalasztani a szavazást, de a választási bizottság mégis lát erre lehetőséget.

Az ellenzék továbbra sem támogatja az előre hozott választást. Egyedüli megoldásként a kormány azonnali távozását és egy népi tanács felállítását látják. Ez reményeik szerint változtatna a választási rendszeren, és megakadályozhatná Thakszin Sinavatra újbóli hatalomra jutását. A thai fővárost hétfőn vették blokád alá, több mint 60 ezer ember van az utcákon. Kedden ezrek vonultak különböző hivatali épületekhez, ahol megakadályozták a minisztériumi dolgozókat a munkavégzésben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!