2023. 12. 08. Péntek Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

A közvetítő

Következik:

A közvetítő 11:25

Külföld

Megszakadtak a líbiai béketárgyalások

Megszakadtak a líbiai béketárgyalások, miután a tripoli kormány felfüggesztette részvételét. Az egységkormány azután jelentette ezt be, hogy kedd este rakétatámadás érte Tripoli második legnagyobb kikötőjét. A támadásban három ember meghalt.

  • Megszakadtak a líbiai béketárgyalások

A líbiai polgárháború lezárását célzó tárgyalások kedden újabb fordulóhoz értek. Miután a januárban kivívott tűzszüneti megállapodást a felek több mint 150-szer megsértették az elmúlt hónapban, az ENSZ égisze alatt az érintettek most újra tárgyalóasztalhoz ültek Genfben, hogy politikai megoldást találjanak a konfliktusra.

Azonban alig pár órával azután, hogy újraindultak a tárgyalások, rakétatámadás érte a líbiai főváros második legnagyobb tengeri kikötőjét. Helyi sajtóforrások szerint a Halífa Haftar tábornok vezette Líbiai Nemzeti Hadsereg erői vettek célba egy fegyvereket szállító török hajót, bár az akciót egyelőre hivatalosan egyetlen csoport sem vállalta magára. A hatóságok délután kiürítették és lezárták a kikötőt.

A nemzetközileg elismert egységkormány ezután bejelentette, felfüggeszti részvételét a békefolyamatban. A tripoli kormány este kiadott közleményében leszögezte, hogy mindaddig nem hajlandó folytatni a tárgyalásokat, amíg a a Líbiai Nemzeti Hadsereg fel nem hagy a támadásaival.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Katarba invitálta volna az EP elnökét Eva Kaili

Katarba invitálta volna az EP elnökét Eva Kaili

Csaknem egy évvel az eset napvilágra kerülése után újabb és újabb részletek derülnek ki a brüsszeli korrupciós botránnyal kapcsolatban. Az egyik fő gyanúsított, a volt EP-alelnök Eva Kaili például a katari futball-világbajnokságra invitálta Roberta Metsola EP-elnököt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!