2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Megbánták a britek, hogy beengedték a kelet-európaiakat

Megbánták a britek, hogy beengedték a kelet-európaiakat. David Cameron miniszterelnök szerint hiba volt korlátozás nélkül megnyitni munkapiacukat a 2004-ben csatlakozó tagállamok előtt. Mint mondta: a jövőben minden új tagállammal szemben Nagy-Britannia érvényesíti az átmeneti munkavállalási korlátozásokat. A szigetországban jövő januártól fel kell oldani a Romániára és Bulgáriára érvényes megszigorításokat.

A román és bolgár munkavállalók áradatától tartva szigorítja a bevándorlókra vonatkozó szabályokat a brit kormány. A miniszterelnök hétfőn bejelentette: hiba volt korlátok nélkül beengedni Nagy-Britanniába a 2004-ben csatlakozó uniós tagállamok munkavállalóit. A brit munkapiaci nyitásra a Munkáspárt kormányzása alatt került sor: a baloldali kabinet évi 5-10 ezer betelepülővel számolt, ám a belügyminisztérium szerint legalább 800 ezer kelet-európai munkavállaló érkezett Nagy-Britanniába a bővítés óta.

– Jelentős intézkedéseket tettünk, hogy leszorítsuk a bevándorlók számát – mondta Davdi Cameron. Most azonban arra van szükségünk, hogy a migrációs politikának kedvező hatásai legyenek az egészségügyi szolgáltatásokra, és a lakhatásra nézve is – nyilatkozta a brit kormányfő.

David Cameron szerint céljuk az, hogy csak azok érkezzenek a szigetországba, akik aktív munkavállalók, és nem segélyből akarnak élni. Jövőben ezért sem egészségügyi szolgáltatást, sem lakásellátást nem kapnak automatikusan a frissen bevándorlók. Ráadásul az EU-ból munkavállalási céllal érkezőknek bizonyítaniuk kell majd azt is, hogy valóban keresnek munkát, ellenkező esetben elveszítik jóléti ellátásaikat.

– Ez a kormány mindig ideiglenes ellenőrzéséket vezet be, amikor egy új ország csatlakozik az Európai Unióhoz, mint ahogy ezt láthattuk Bulgária és Románia esetében, és ahogy ez várható Horvátország csatlakozása után is – nyilatkozta Cameron.

A szigetországnak jövő januártól kell feloldania a Romániára és Bulgáriára érvényes megszigorításokat. Egyes becslések szerint a mentesítést követő öt évben akár negyedmillió kelet-balkáni munkavállaló is érkezhet a szigetországba. Romániában és Bulgáriában ugyanis egyre több a munkanélküli, ráadásul az egy főre jutó átlagjövedelem nem éri el a brit szint ötödét sem.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!