2024. 05. 28. Kedd Emil, Csanád napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Külföld

Már ölt az árvíz

Több száz embert telepítettek ki Szerbiában, Bosznia-Hercegovinában és Horvátországban a heves esőzések okozta áradások miatt. A horvátoknál a Dráva, a Mura és a Száva áradása miatt továbbra is rendkívüli készültség van. Kelet-Szerbiában a felduzzadt patakok hidakat sodortak el, a földcsuszamlások pedig utakat tettek járhatatlanná. A vízzel elzárt településekről csónakokkal és helikopterekkel mentettek ki több száz embert. Románia délnyugati részén egy ember akkor veszítette életét, amikor egy földcsuszamlás elsodorta az autóját.

A Horvátország középső részén lévő Sziszek külvárosában már több házat, kertet elöntött a medréből kilépett Kupa folyó. „Gátat építünk homokzsákokból, mert a Kupa szintje óránként 2 centiméterrel emelkedik. Várjuk az árhullámot, ami most Letovanicnál van, ide körülbelül tíz óra múlva érkezik, akkorra kész kell lennünk” – mondta egy helyi lakos.

Sziszek három folyó találkozásánál fekszik. A hatóságok szerint kritikus napok következnek, mert a Kupán és a Száván egyszerre érkezik az árhullám. A Kupa felsőbb részén, Karlovacban rendkívüli állapotot hirdettek. Eddig több száz embert telepítettek ki.

Szlovéniában több mint ezer épületet árasztott el a víz, ketten meghaltak. A Muravidéken több helyen földcsuszamlás veszélyezteti az utakat, a folyó vízszintje a horvátországi és a szlovéniai szakaszán is rekordot döntött.

Románia délnyugati részén szintén halálos áldozatot követeltek az áradások és földcsuszamlások. Mehedinti megyében egy ember akkor veszítette életét, amikor egy földcsuszamlás elsodorta az autóját. Két ember eltűnt. A rendkívüli idő csaknem ezer lakóépületet rongált meg, és számos helyen tönkretette az infrastruktúrát. A mentést kétszáz tűzoltó és rendőr segíti.

Mehedinti megyében 100 millimétert meghaladó csapadék hullt egy nap alatt. A hatóságok a Bánságban, vagyis a Temes és Krassó-Szörény megyei folyókon hirdettek másodfokú árvízvédelmi készültséget.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Marine Le Pen kész együttműködni Giorgia Melonival + videó

Marine Le Pen kész együttműködni Giorgia Melonival + videó

Minden korábban mértnél nagyobb arányban, már 17 százalékkal vezet a Marine Le Pen nevével fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés Emmauel Macron elnök liberális pártja előtt Franciaországban. A Híradóban Lille-ből kapcsoltuk tudósítónkat, Zöldhegyi Katalint.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!