2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Macron a feszültség csökkentéséről egyeztetett a palesztin elnökkel

A palesztinok és az izraeliek közötti feszültség csökkentését sürgette Emmanuel Macron francia elnök helyi idő szerint szombaton, Mahmúd Abbász palesztin elnökkel folytatott telefonos egyeztetésén.

  • Macron a feszültség csökkentéséről egyeztetett a palesztin elnökkel

    A palesztin WAFA hírügynökség vasárnapi tájékoztatása szerint a francia elnök hangsúlyozta, hogy a vitás kérdéseket politikai úton kell rendezni a régió békéje és stabilitása érdekében, egyúttal Párizsba invitálta Abbászt.

    A palesztin elnök "tűrhetetlennek" nevezte a jelenlegi helyzetet, valamint bírálta Izraelt, amiért szerinte a zsidó állam "nem tartja be a békeegyezményekben foglalt kötelezettségeit".

    Márciusban újabb terrorhullám kezdődött Izraelben, és ezért meredeken nőtt a feszültség Izrael és a palesztinok között. Az izraeli hadsereg fokozta ciszjordániai tevékenységét, hogy megkísérelje megfékezni a terjedő erőszakot. Március közepe óta legkevesebb 32 palesztin vesztette életét. Sokan közülük razziákon kitört összecsapásokban, de palesztin civilek is áldozatul estek a Ciszjordániában fellángolt tűzharcokban.

Fotó: Reuters

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!