2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Külföld

Líbiában elfogták az Iszlám Állam egyik vezetőjét

Líbiában elfogták az Iszlám Állam dzsihadista csoport egyik tisztségviselőjét, a 2018-ban a fővárosban, Tripoliban elkövetett három halálos támadás kitervelőjét - jelentette be csütörtök este a líbiai Nemzeti Egységkormány vezetője.

  • Líbiában elfogták az Iszlám Állam egyik vezetőjét

Abdulhamid Mohammed Dbeibah televíziós beszédében közölte: "erőink kedden elfogták az Iszlám Állam terrorszervezet egyik vezetőjét, aki részt vett az országunk intézményei és elesett tisztségviselői ellen irányuló terrorcselekmények tervezésében és irányításában".

A műveletet a Különleges Elrettentő Erők (Rada Erők) és a 444-es Brigád közösen hajtotta végre Tripoli egyik keleti elővárosából kiindulva - közölte a kormány médiahivatala, amely nem szolgált további részletekkel a dzsihadista személyazonosságáról vagy állampolgárságáról.

Dbeibah tévébeszédében egyben megerősítette kormánya elkötelezettségét a "terrorizmus minden formája elleni küzdelem iránt". Öt éve, 2018. május 2-án 14 ember halt meg a líbiai Legfelsőbb Választási Bizottság székhelye ellen Tripoliban elkövetett öngyilkos merényletben, amelynek elkövetéséért az Iszlám Állam vállalta a felelősséget.

Még abban az évben, szeptember 10-én a dzsihadista csoport öngyilkos merényletet hajtott végre a Líbiai Nemzeti Olajtársaság (NOC) székhelye ellen a főváros szívében, amelyben két ember meghalt, tíz munkatárs pedig megsebesült. Három hónappal később, december 25-én három ember, köztük egy líbiai diplomata halt meg a szintén az Iszlám Állam által vállalt, az ország külügyminisztériuma ellen elkövetett terrortámadásban.

Az ország biztonsági szerveinek Moammer Kadhafi diktátor 2011-es bukása óta tartó szétesését kihasználva az országszerte számos halálos áldozatot követelő támadást végrehajtó Iszlám Állam erődítményeket hozott létre a keleti Dernában és az észak-középső Szirtében, ahonnan 2018-ban, illetve 2016 végén kiszorították fegyvereseit.

MTI 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

A Krúdy Gyula klasszikusát feldolgozó, 1971-ben készült Szindbád című magyar drámában a főbb szerepeket Latinovits Zoltán és Dajka Margit alakította. Az adásban Zavaros Eszter és Csatári Bence műsorvezetők a filmről Tóth Auguszta színművésszel és Berettyán Sándor színművésszel beszélgetett.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!