2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Lelőtték a két rendőrt megkéselő fiatalt

Két rendőrt sebesített meg egy késelő egy melbourne-i parancsnokságon. A 18 éves fiatalembert azért akarták kihallgatni, mert nemrég egy boltban kitűzte az Iszlám Állam zászlaját. Egy hete az útlevelét is érvénytelenítették, hogy ne utazhasson a Közel-Keletre.

A rendőrség már több hónapja figyelte a fiatal férfit, aki egy szupermarketben kitűzte az Iszlám Állam zászlaját. Ezért is kellett bemennie a rendőrségre, ahova két késsel indult, az egyiket használta is. Két rendőrt sebesített meg, az egyiket a karján, a másikat a hasán, a fején és a nyakán is megszúrta. „Behívtuk, hogy a parancsnokságon találkozzunk vele. Amikor két rendőrünk közeledett felé, mindkettőt megszúrta, az egyik állapota nagyon súlyos” – mondta Ken Lay, Victoria állam rendőrparancsnoka.

A támadó Tony Abbott miniszterelnököt és a kormányt gyalázta, mielőtt lelőtték. „A támadó ismert volt a rendőrség előtt, terrorizmus gyanúja miatt került az igazságszolgáltatás és a titkosszolgálatok látókörébe” – mondta Michael Keenan igazságügyi miniszter.

Az esetet követően találkoztak a különböző vallási csoportok vezetői. „Már többször is kinyilatkoztattuk arabul és angolul is, hogy a tengeren túl folyó borzalmas tevékenység emberiség elleni cselekedet és Isten elleni bűn” – mondta Joseph Wakim, a Vallási Csoportok Gyülekezetének szóvivője.

A miniszterelnök a múlt héten figyelmeztetett arra, hogy politikusok és kormányzati épületek, valamint véletlenszerűen kiválasztott emberek válhatnak terrortámadás áldozatává. Tony Abbott szerint az információkhoz azoknak a kommunikációs csatornáknak a figyelésével jutottak, amelyeken az Iszlám Állam Irakban és Szíriában harcoló ausztrál tagjai és otthoni támogatóik tartották a kapcsolatot.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!