2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Külföld

Legalább harmincan meghaltak egy szomáliai terrortámadásban

Legalább harminc ember életét vesztette az as-Sabáb szomáliai iszlamista terrorszervezet pénteki támadásában a közép-szomáliai Bahdóban – jelentették be a helyi hatóságok.

  • Legalább harmincan meghaltak egy szomáliai terrortámadásban

A szélsőséges iszlamista terrormilícia tagjai először egy autóba rejtett pokolgépet robbantottak fel, ezután lövöldözni kezdtek – számolt be a történtekről egy helyi rendőrszóvivő. A rendőrség és szemtanúk beszámolója szerint a támadás heves összecsapásba torkollott az as-Sabáb tagjai és más fegyveresek, köztük katonák és felfegyverzett helyi lakosok között. A hatósági beszámolók szerint ez volt az egyik legtöbb áldozatot követelő támadás abban a régióban.

A halottak közül húsz a terrorszervezet tagja, a többi polgári személy vagy rendőr.

Szomália elnöke, Haszán Sejk Mohamud, néhány héttel ezelőtti beiktatása során a terrorizmus elleni harc fokozását tűzte ki célul. A terrorizmus mellett Szomália jelenleg az elmúlt negyven év legsúlyosabb aszályait vészeli át, ami miatt százezreket fenyeget éhínség is.

 

Borítókép: Detonáció helyszíne Mogadishuban egy korábbi támadásnál. 2022. január 12-én, miután autóba rejtett pokolgép robbant a szomáliai főváros nemzetközi repülőterére vezető útnál (Fotó: MTI/EPA/Said Yusuf Warsame)

 

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Magyar Nemzet: Még szurkolás közben is hazudozik Magyar Péter

Magyar Nemzet: Még szurkolás közben is hazudozik Magyar Péter

A Tisza Párt alelnöke most a szurkolók körében fotóztatja magát, azt mutatva, hogy ő nem a VIP-páholyok világában érzi jól magát. A valóság azonban az, hogy Magyar korábbi életét VIP-páholyokban és az annál is drágább skyboxokban töltötte.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!