2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Híradó 15:05

Külföld

Lángokban áll Bahmut, mégis kitart az ukrán védelem

Nagy erőkkel támad az orosz hadsereg, Moszkva csapatai azonban egyelőre nem tudtak áttörést elérni a keleti fronton. A föderációs tüzérség lassan romvárossá változtatja Bahmutot, a harcok elsődleges színhelyét, az ukrán védők azonban sorra verik vissza az orosz támadásokat.

  • Lángokban áll Bahmut, mégis kitart az ukrán védelem

Több irányból támadta az ukrán védelmi vonalat az orosz hadsereg kedden. A kiemelt cél továbbra is Bahmut városa, a Föderáció nagy erőket vet be. Az ukrán védelem azonban továbbra is kitart, egy orosz vadászgépet is kilőttek Kijev csapatai.

A harcok központjában álló Bahmut egyre jobban megszenvedi az elhúzódó harcokat: a háború előtt több mint 70 ezer fős város rövidesen Mariupol sorsára juthat, hatalmas a pusztítás a településen. A heves harcokat a helyiek is nehezen viselik.

Az ukrán katonák lelkesedését azonban nem tudják így megtörni a Föderáció csapásai. A megerődített védelmi állások ugyanis sorra verik vissza az orosz támadásokat, Bahmut városát pedig továbbra sem tudta teljesen körbevenni a föderációs sereg.

Az orosz hadsereg következő áttöréséhez így könnyen lehet, hogy a tavaszra várt nagy offenzíváig kell várni.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!