2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Frissítve: Lakóépületet ért rakétatámadás Lembergben (videóval)

Rakétatámadás ért egy lakóépületet a nyugat-ukrajnai Lembergben, legkevesebb négy ember meghalt a támadásban. A mentőegységek 32 lakót szállítottak kórházba, de még többen a romok alatt rekedhettek. Az éjszaka több ukrán nagyvárosban is légiriadó volt. Egy kijevi bíróságon fel-robbantotta magát egy férfi, aki ellen négy ukrán katona halálával kapcsolatban indult eljárás.

  • Frissítve: Lakóépületet ért rakétatámadás Lembergben (videóval)

Készült egy drónfelvétel, amelyen jól látható, hogy egy lembergi lakóépületnek a teljes felső szintje romokban hever a rakétatámadás után. Olyan része is van, amelyből az összes emelet eltűnt. Az első jelentések szerint ötven lakásban és ugyanennyi gépjárműben keletkezett kár. A mentés jelenleg is zajlik.

A romok között keressük a túlélőket. Vannak sebesültek és halottak is. Látják, ilyen ez a szép orosz világ! Szeretnék köszönetet mondani a mentőknek, az egészségügyi dolgozóknak és a lakosoknak a segítségért. Folytatjuk a munkát, hogy megmentsük akit lehet - mondta hajnalban a romok előtt állva a terület kormányzója.

A frontvonaltól több száz kilométerre fekvő Lemberg és térsége már az Ukrajna elleni 2022. február 24-i orosz különleges hadművelet kezdete óta a támadások célpontja volt. Legutóbb, június 19-én éjjel drónok támadtak célpontokat Lembergben. Az orosz hadsereg nem kommentálta a támadást.

Az elmúlt hónapokban több ukrajnai civil célpontot ért támadás. Legutóbb a múlt héten Kramatorszkban, ahol 13-an haltak meg amikor rakétacsapás ért egy éttermet.

Több ukrán nagyvárosban megszólaltak a légiriadót jelző szirénák csütörtök hajnalban. Fél 2-kor riasztást adtak ki a fővárosra, Kijevre, Zsitomirra, Csernyihivre, Vinnyicára, Cserkaszira, Kirovohradra, Szumira és Poltavára.

Az ukrán erők is csapást mértek, de egy olyan egykori lakóépületre, amelyben az orosz hadsereg lőszereit és rakétáit tárolták. Az épületegyüttes a donyecki Makijivkában található. A jelentések szerint a támadás utáni robbanások miatt több ember, köztük civilek is megsérültek a környéken.

Robbanás rázta meg az ukrán fővárost is. Egy kijevi bíróságon robbantotta fel magát egy férfi, aki ellen négy ukrán katona halálával kapcsolatban indult eljárás. Először túszejtéshez hívták ki a különleges erőket, azonban kiderült, hogy erről nincs szó. Amikor a különleges alakulat tagjai megpróbálták megközelíteni a férfit, az megtámadta őket.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!