2024. 07. 25. Csütörtök Kristóf, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Külföld

Követelőzik az EP alelnöke: senki ne működjön együtt a Patrióták Európáért frakcióval

Katarina Barley hadat üzent Orbán Viktor patriótáinak. Azt követeli, hogy senki ne működjön együtt az EP harmadik legerősebb frakciójával, mert akkor szabotálná a – szerinte – konstruktív politikát.

  • Követelőzik az EP alelnöke: senki ne működjön együtt a Patrióták Európáért frakcióval

A Patrióták Európáért frakció fontos bizottsági posztokat és több felszólalási időt követel az Európai Parlamentben, ám a zöldek és a szociáldemokraták el akarják szigetelni a jobboldali szövetséget – írja a Die Tageszeitung. A lap információi szerint a baloldali politikusok attól tartanak, hogy az új frakció zavart okozhat az újonnan megválasztott Parlamentben, és fontos uniós jogszabályokat blokkolhat.

A jobboldallal szembeni tűzfalnak szilárdnak kell lennie. Biztosítani kell, hogy senki ne működjön együtt a képviselőivel, ez korlátozza az új frakció lehetőségét, hogy szabotálja a konstruktív politikát

– jelentette ki Katarina Barley, az Európai Parlament alelnöke, aki tehát finoman szólva is különösképpen gondolkodik a demokrácia alapértékeiről. Egyetértett vele Terry Reintke, a Zöldek társelnöke, aki azt mondta, a Patrióták politikusai semmiféle pozíciót nem kaphatnak, mert egyetlen céljuk „Európa blokkolása".

A teljes cikket a Mandiner.hu-n olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!