2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Koronavírus - Ismét százezer fölé emelkedett a napi esetszám Egyesült Államokban

Ismét százezer fölé emelkedett az Egyesült Államokban szombatra a 24 órán belül diagnosztizált új koronavírus-fertőzöttek száma - jelentette az AP hírügynökség.

  • Koronavírus - Ismét százezer fölé emelkedett a napi esetszám Egyesült Államokban

Legutóbb a járvány téli tetőzése idején volt ilyen magas ez a szám. Az újabb növekedést a gyorsabban fertőző delta variáns terjedése okozza, illetve az a körülmény, hogy az ország déli részén alacsony a beoltottak aránya.

Országos szinten 50 százalékos a lakosság teljes beoltottsága, több mint 70 százalék kapta meg legalább az első dózist.

Rochelle Walensky, az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) igazgatója a héten a CNN liberális hírtelevízióban elmondta, hogy modelljeik szerint ha nem sikerül még több embert beoltani, akkor a napi esetszámok ismét akár a több százezret is elérhetik.

Január elején regisztráltak naponta mintegy 250 ezer fertőzöttet, majd júniusra ez napi 11 ezer körüli esetszámra csökkent. Pár hét alatt azonban ismét nagy ugrást tapasztaltak, és átlépték a 100 ezres értéket.

A kórházi ellátásra szorulók és a halálesetek száma is emelkedik, bár messze elmarad azoktól a csúcsoktól, amelyeket még az oltási kampány beindítása előtt jegyeztek fel. Jelenleg több mint 44 ezer ember van kórházban koronavírus-fertőzés miatt, ami 30 százalékos emelkedést mutat egy hét alatt. A halálos áldozatok száma pénteken megközelítette az 500-at, míg két héttel korábban 270 körül volt.

A CDC adatai szerint a délkeleti szövetségi államokban feltűnően magasabb a kórházi kezelésre szoruló fertőzöttek aránya. Alabama és Mississippi államokban a legalacsonyabb a lakosság átoltottsága, itt nem éri el a 35 százalékot azoknak az aránya, akik már mindkét oltást megkapták. Alabamában 65 ezer adag vakcinát ki kellett dobni, mert lejárt a szavatosságuk, mielőtt találtak volna jelentkezőket, akik felvennék az oltást.

Floridában különösen nagy arányú az új esetek számának emelkedése, az országos új fertőzötteknek több mint 20 százalékát ebben az államban diagnosztizálják, ami háromszor magasabb annál, amennyi lakosságarányosan indokolt lehetne. A kórházak túltelítettek, Jacksonville egyes kórházaiból kénytelenek hazaküldeni koronavírusos betegeket azért, hogy felszabadítsanak ágyakat a még súlyosabb állapotban lévő fertőzötteknek.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Két magyar származású tagja is lehet az új holland kormánynak

Két magyar származású tagja is lehet az új holland kormánynak

Hosszas huzavonát követően a holland parlamenti választásokon győztes Szabadságpárt (PVV) május közepén megállapodott a koalíciós kormány létrehozásáról három jobbközép párttal, a Szabad Demokrata Néppárttal (VVD), az Új Társadalmi Szerződés (NSC) pártjával illetve a Gazdák és Polgárok Mozgalmával (BBB).
Az olasz jobboldal sem akar belépni a háborúba + videó

Az olasz jobboldal sem akar belépni a háborúba + videó

Egy olyan országért nem mennek háborúba, amely még csak nem is tagja a NATO-nak – ezt mondta a HírTV-nek a Liga szenátora. Az olasz pártok többsége is egyetért abban, hogy Ukrajna védelmében végre a békére kellene összpontosítani, ez az egyik témája az olaszországi G7 csúcsnak is, ami ma kezdődik.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!