2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Sporthírek 10:00

Külföld

Koronavírus: Gyorsan emelkedő halálozási számok a világ több országában

ár a 183 és fél milliót közelíti a koronavírus halálos áldozatainak száma a világon. Ez mintegy 360 ezres emelkedés az előző napi adathoz képest. Közben már majdnem 4 millióan meghaltak a pandémiában.

  • Koronavírus: Gyorsan emelkedő halálozási számok a világ több országában

"Le Bolsonaroval", "Népirtó" és "Igen a védőoltásokra" - ilyen és ehhez hasonló transzparenseket lehetett látni Rio de Janeiróban szombaton. Tízezrek tüntettek Brazíliában Jair Bolsonaro elnök kormánya és járványpolitikája ellen. A kormány már több mint félmillió embert gyilkolt meg - mondta egy doktornő a tüntetésen arra utalva, hogy a járvány már több, mint 522 ezer ember életét követelte a dél-amerikai országban. Ahogy fogalmazott, mindez az elnök hazug politikájának következménye.

Május vége óta ez már a harmadik nagyobb tiltakozási hullám Bolsonaro ellen. A brazil elnököt azzal vádolják, hogy jelentős mértékben súlyosbította a koronavírus járványát azzal, hogy elbagatellizálta a veszélyt és megkérdőjelezte a vakcinák hasznosságát. Az elnök gazdasági érdekekre hivatkozva ellenezte a karantént és a korlátozásokat is.

 

Az orosz nagyvárosok egészségügyi intézményeiben egyre több az életveszélyes tünetekkel érkező koronavírus-fertőzött. És egyre több a halálos áldozat is. Hatodik napja újabb csúcsra ért a betegségben elhunytak száma. Csütörtökön 679-en vesztették életüket, pénteken pedig 697 halálesetet regisztráltak.

 

Szentpéterváron, ahol pénteken játszották a labdarúgó Európa-bajnokság ottani utolsó mérkőzését, amelyen sok szurkolót a kötelezően viselendő maszk nélkül lehetett látni, 110 halottat és 1733 új fertőzöttet regisztráltak.

 

A fertőzések és halálozások magas száma ellenére azonban az orosz hatóságok nem tervezik országos karantén elrendelését.

 

Ukrajnában szombatra mintegy hétszáz új koronavírusos beteget és több mint harminc halálos áldozatot jegyeztek fel, a megelőző napitól alig eltérő számút, így a járvány terjedése továbbra is stagnálást mutat. A 44 milliós államban február 24-én kezdődött az oltási kampány. Azóta csak alig több, mint 2 millióan kapták meg az oltás első dózisát, 823 ezren pedig mindkét adagot. Vagyis teljes körűen csak a lakosság 1,7 százaléka védett.

 

Kötelezővé tették minden felnőtt számára a koronavírus elleni védőoltás beadását Tádzsikisztánban. Az országban az AstraZeneca licence alapján Indiában gyártott egyik oltóanyagot, valamint a Coronavac vakcinát alkalmazzák. A mintegy 9 milliós közép-ázsiai országban szombaton 21 új fertőzöttet jelentettek. A járvány kezdete óta hivatalosan 92 ember halt bele a fertőzésbe.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!