2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Komoly diplomáciai konfliktus robbant ki Róma és Berlin között az illegális bevándorlók miatt

Az olasz miniszterelnök a német kancellártól követel magyarázatot arra, hogy kormányát megkerülve, miért adnak támogatást az illegális migrációt elősegítő civil szervezeteknek. Rómából Jánosi Dalma küldött tudósítást.

  • Komoly diplomáciai konfliktus robbant ki Róma és Berlin között az illegális bevándorlók miatt

Míg Olaszország elkeseredetten küzd, hogy megállítsa az Afrikából induló tömegeket, addig a német kormány jelentős anyagi támogatással segíti a Földközi-tengeren mentési műveleteket végrehajtó civil szervezetet.

Az olasz kormány tagjai felháborodásukat fejezték ki, amiért a német külügyminisztérium 790 ezer euróval finanszírozza az SVS Humanity civil szervezetet, további 420 ezer eurót juttatott a Szent Egyed Közösség kasszáiba, akik az Olaszországba érkező illegális bevándorlók befogadásával, illetve integrálásával foglalkoznak.

Az olasz politikusok szerint ez hatalmas pofon a németek részéről.

Georgia Meloni olasz kormányfő a Berlinbe küldött levelében leszögezte:

a civil hajók nemcsak illegális bevándorlókat hoznak Olaszországba, de miattuk növekszik a vízbe fúltak száma is, mivel a migránsok annak tudatában indulnak el a lélekvesztőkön, hogy ki fogják menteni őket. 

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!