2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Kivégezték a bankett résztvevőit

Érettségi bankett résztvevőit mészárolták le ismeretlenek a hétvégén egy venezuelai kisvárosban. A támadásban nyolcan haltak meg. Egy másik településen négy férfit és egy nőt gyilkoltak meg álarcos fegyveresek egy születésnapi partin. A dél-amerikai ország a világ egyik legveszélyesebb államának számít. A kormány a közelmúltban szigorított a fegyvertartáson a bűnözés visszaszorítása érdekében.

A hírhedten rossz közbiztonságú dél-amerikai országban a közelmúltban szigorítottak a fegyvertartatási törvényen. Kitiltották a lőfegyvereket a közösségi helyekről, a gyűlésekről, a buszokról és a bevásárlóközpontokból. „Ez az az eszköz, amely hiányzott ahhoz, hogy lefegyverezzük az országot, és békét teremtsünk” – mondta Nicolás Maduro államfő.

Venezuela Latin-Amerika egyik legveszélyesebb országa, ahol rendszeresek a fegyveres támadások: százezer emberre átlagosan 67 gyilkosság jut, ami az egyik legmagasabb arány a világon. Szakértők attól tartanak, hogy a törvényi szigorítás sem javít majd érdemben a helyzeten. „Ehhez a törvényhez csak a jogkövető polgárok tartják majd magukat. Gondolja, hogy a gyilkosokat, bűnözőket érdekli az új szabályozás?” – tette fel a kérdést elkeseredetten egy elemező. Az mindenesetre tény, hogy az új törvény nem állította meg az erőszakos bűncselekményeket.

Hétvégén egy érettségi bankett résztvevőit mészárolták le ismeretlenek egy kisvárosban. A támadásban nyolcan haltak meg. Egy másik településen négy férfit és egy nőt gyilkoltak meg álarcos fegyveresek egy születésnapi partin.

Bokszkesztyűre cseréljék a fegyvereket!

A kormány más módszerekkel is próbálkozik, és még Hugo Chavez elnöksége alatt nagy volumenű bokszprogramot indított a kallódó fiatalok megmentésére. „Azt akarjuk, hogy bokszkesztyűre cseréljék a fegyvereket. Meg szeretnénk előzni az erőszakot a szegénynegyedekben azáltal, hogy egy célt adunk a srácoknak” – nyilatkozta egy edző.

A bűnmegelőzés mellett persze egy másik cél is lebeg a kormány szeme előtt: nevezetesen az, hogy a legtehetségesebb gyerekek egyszer olimpiai érmeket szerezzenek az országnak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!