2024. 04. 22. Hétfő Csilla, Noémi napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Kijev és Moszkva is csak bizonyos feltételek mellett kész tárgyalni a békéről

Az ukrán kormány kész tárgyalni a békéről az ENSZ-főtitkár közvetítésével - jelentette ki az ország külügyminisztere. Dmitro Kuleba azonban feltételekhez kötötte, hogy az oroszok is részt vegyenek az egyeztetéseken. Moszkva leszögezte: ha Kijev nemet mond a Kreml feltételeire, folytatódik a különleges hadművelet.

  • Kijev és Moszkva is csak bizonyos feltételek mellett kész tárgyalni a békéről

Ismét újabb katonai sikereket értek el Ukrajnában az orosz csapatok, miközben azországukat védő kijevi kormányerők komoly veszteségeket szenvedtek el a keleti és a déli fronton egyaránt. Legalábbis ezt állították hivatalos moszkvai források.

A védelmi minisztérium szóvivője arról számolt be, hogy több térségekben is visszaszorították az ukránokat, Donyeck térségében pedig újabb kedvező pozíciókat foglaltak el az orosz katonák. Azt, hogy nagy a baj a fronton, Zelenszkij elnök is elismerte.

Az orosz katonai sikerek a külügyminisztert is arra késztették, hogy kamerák elé álljon, és felvesse a diplomáciai rendezés lehetőségét. Dmitro Kuleba azt mondta, a kijevi kormány abban érdekelt, hogy jövő év február végéig csúcstalálkozót rendezzenek a békéről.

A tárcavezető azt mondta, hogy az ENSZ-főtitkár közvetítésével szeretnének tárgyalni. Ugyanakkor azt is hozzátette, hogy Ukrajna mindent megtesz annak érdekében, hogy megnyerje az Oroszország ellen vívott háborút.

A Föderációnak továbbá nemzetközi bíróság előtt kell felelnie az elkövetett bűncselekmények miatt. Amennyiben ezek teljesülnek, Moszkva küldöttei is részt vehetnek a diplomáciai egyeztetéseken.

Kuleba szavaira orosz kollégája reagált. Szergej Lavrov leszögezte, a Kreml céljai Ukrajna lefegyverezéséről és nácítlanításáról pontosan ismertek Kijev számára. Amennyiben ezek nem teljesülnek, akkor a kérdést a harctéren fogják eldönteni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Az amerikai segély Ukrajna szuverenitásának végét jelenti?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!