2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Kijárási tilalom Szlovákiában

Nem hozott érdemi eredményt a koronavírus-járvány elleni küzdelemben a tömeges tesztelés Szlovákiában, ezért Pozsony újabb szigorításokra készül. A kormány szombattól egésznapos kijárási tilalmat léptet életbe. A vesztegzár január 10-éig biztosan érvényben marad. A gyógyszertárak, az élelmiszerboltok és a drogériák kivételével minden üzletet bezárnak.

  • Kijárási tilalom Szlovákiában

Október végén landolt Pozsonyban az a repülőgép, amely 3 millió koronavírustesztet szállított Dél-Koreából északi szomszédunkhoz. Ezt követően további mintavételre alkalmas eszközöket szerzett be Szlovákia.

Az volt a céljuk, hogy 10 hét alatt a lehető legnagyobb számban végezzenek szűréseket a lakosság körében.

Csaknem 4 millió embertől vettek mintát, voltak olyanok, akiktől többször is. Az akciót követően is folyamatosan terjedt a fertőzés, a betegszám is azt mutatta, hogy a járványnak nem sikerült gátat szabni.

Szerdán végül úgy döntött a kabinet, hogy további szigorítások bevezetésével próbálja lassítani a kór terjedését. Az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint szombattól egésznapos kijárási tilalom lép életbe, amely a tervek szerint január 10-ig marad érvényben.

A december 19-étől hatályos korlátozás ugyanakkor nem vonatkozik a munkába járásra, valamint azokra sem, akik élelmiszert vagy üzemanyagot vásárolnak.

Szintén nem érinti azokat, akik postára, bankba, orvoshoz vagy egyházi szertartásra mennek.

A határozat értelmében a külön háztartásban élők csak korlátozott mértékben találkozhatnak, és már a tilalom elején választaniuk kell, melyik az az egy háztartás, amelynek tagjaival érintkezni akarnak.

A hotelek és más szállásadóhelyek már csak olyan vendégeket fogadhatnak, akik 72 óránál nem régebbi negatív koronavírustesztet tudnak felmutatni.

 A kormány jóváhagyta a Covid-19 elleni oltási stratégiáját is. Pozsonyban azzal számolnak, hogy 4 hullámban az 5 és fél milliós ország lakosságának mintegy 60-70 százalékát beoltják. 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!