2024. 05. 24. Péntek Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Két rendőrt is megkéselt egy 18 éves

Két rendőrt késelt meg egy 18 éves férfi Ausztráliában. A támadót korábban terrorizmus gyanúja miatt figyelték. A kontinensnyi országban megnövelték a terrorkészültséget az IÁ fenyegetése miatt.

Kordonnal zárták el a helyszínelő rendőrök az egyik ausztráliai rendőrörs épületét. Egy 18 éves fiatal férfit lőttek le a rendőrök, miután megkéselt két egyenruhást. A férfi útlevelét múlt héten bevonták a hatóságok terrorizmus gyanúja miatt és arra kérték, hogy jelenjen meg egy Victoria állambéli rendőrörsön. „Az Endeavour Hill-i rendőrörsre idéztük be, amikor a két rendőrtiszt közelített felé, megszúrta őket. az egyik nagyon súlyosan megsebesült” – közölte Ken Lay rendőrfőnök.

A rendőrség szerint a férfi korábban egy bevásárlóközpontban feszítette ki az Iszlám Állam zászlaját, a rendőrség azóta figyelte. Mindkét megkéselt rendőrt kórházba szállították. Egyiküket meg kellett műteni, miután a 18 éves iszlamista a fején, a gyomrán és a nyakán szúrta meg. Ausztrália vallási vezetői elítélték a terrorcselekményeket illetve azok tervezését, valamint az ISIS tengerentúli fenyegetéseit. „Amit a tengeren túlon a vallás nevében elkövetnek, az bűn az emberiség és Isten ellen. Az Ausztráliát és más országokat fenyegető erőszakos cselekmények nélkülöznek mindenféle vallási felhatalmazást, és vissza kell ezeket utasítani” – mondta Joseph Wakim, a vallási vezetők csoportjának szóvivője.


A biztonsági intézkedéseket megerősítették Ausztráliában, a canberrai parlamentet is rendőrök őrzik, de fegyveresek vannak a sporteseményeken is. A terrorelhárítás pedig a magas készültségi fokozat miatt folyamatosan figyeli a nemzetbiztonságilag gyanúsnak tartott személyeket.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!