2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Két évig raboskodott, szabadon engedték az újságírót

Szabadon engedtek egy amerikai újságírót Szíriában. Peter Curtist két éve rabolta el az al-Kaidához köthető szervezet Törökországban. Az Egyesült Államokban közben gyászszertartáson emlékeztek a múlt héten lefejezett újságíróra. A James Foley tiszteletére tartott misén felolvasták Ferenc pápa üzenetét is. Az Iszlám Állam fegyveresei közben folytatják katonai akcióikat, Szíriában elfoglaltak egy stratégiai fontosságú repteret, Észak-Irakban pedig több merényletet is végrehajtottak.

Istentiszteletet tartottak New Hampshire-ben az Iszlám Állam által lefejezett James Foley amerikai újságíró emlékére. Foleyt 2012-ben rabolták el Szíriában és egy héttel ezelőtt ölték meg. Az egyházközösség egy másik fogva tartott amerikai újságíróért, Steven Sotloffért is imádkozott.

Közben Szíriában szabadon engedték a szintén 2012-ben elfogott Peter Theo Curtis bostoni újságírót. A férfit az ENSZ képviselőinek adták át. Egyes információk szerint az újságíró elengedésében a katari titkosszolgálatok közbenjártak.


Bagdad siíták lakta részében hét ember halt meg, amikor egy autóba rejtett bomba robbant fel. De robbanások voltak Kirkukban és Arbilban is. Egyes források a merényletet az Iszlám Államhoz kötik. Az Isis ugyanis korábban kijelentette: minden lelőtt harcosáért bosszút áll.

Az arab országok külügyminiszterei mindeközben egységesen lépnének fel az Iszlám Állam nevű szélsőséges szervezet ellen. A Bagdadban tárgyaló iráni külügyminiszter ezzel egy időben azt közölte: nincsenek iráni katonák Irakban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Ön szerint van értelme a békéről tárgyalni Oroszország részvétele nélkül?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!