2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Keményebb fellépésre szólították fel Németországot a LIBE-bizottságban

Keményebb fellépésre szólította fel Németországot Magyarország és Lengyelország ellenében az Európai Parlament LIBE Bizottságában. Az Állampolgári, Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságban az is elhangzott, hogy már végig kellett volna vinni a két ország ellen indított 7-es cikkely szerinti eljárást. A jogállamiság mellett a migráció is szóba került az ülésen.

  • Keményebb fellépésre szólították fel Németországot a LIBE-bizottságban

Számon kérte a német belügyminiszeren, Horst Seehofer-en az Európai Parlament LIBE Bizottságának szocialista elnöke, hogy a múlt héten, a jogállamiságról tartott online konferencián a német soros elnökség sem képviseltette magát.

Több szocialista, és liberális képviselő bírálta a német elnökséget, mert nem vitte véghez a 7-es cikkely szerinti eljárást Mao-gal és Leo-gal szemben. Egyben bírálták e két tagállamot a jogállamisági vétó miatt.

Egy zöldpárti képviselő pedig Angela Merkel német kancellárt is kritizálta, mert a továbbra is 27 tagállam között keres kompromisszumot a jogállamiság ügyében.

Egy olasz konzervatív képviselő ugyanakkor azt hangoztatta, hogy a vétó legális eszköz az uniós szerződésben és azt nem lehet politikai eszközként használni egy -egy legálisan megválasztott kormány ellen.

Horst Seehofer beszélt arról, hogy a novemberben bemutatott új migrációs stratégia a költségvetési vita lezárása után kerül az állam-és kormányfők. Kiemelte az elutasított migránsok visszatérítésének szükségességét, ezt mint mondta emberségesen, de hatékonyan kell véghez vinni. A német belügyminiszter azt is mondta, hogy a külső határokon alaposabban fogják megvizsgálni, hogy ki az, aki menekült státuszra jogosult. Aki pedig nem, az nem léphet be uniós területre. Seehofer egyben szolidaritást is kért a déli tagállamokkal az odaérkező migránsok elosztásával kapcsolatban.

Egy spanyol konzervatív képviselő ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy európaiak milliói invázónak tartják a migrációt, és azt akarják, hogy az unió fejezze be a migránsok befogadását.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Élményút készül a dorogi homokvasút nyomvonalán

Élményút készül a dorogi homokvasút nyomvonalán

Élményutat alakítanak ki a Dorogi-szénmedence egykori bányáiba tömedékanyagnak homokot szállító kisvasút 40 kilométeres nyomvonalán, az érintett hat település önkormányzatának együttműködésével - közölte Komárom-Esztergom vármegye közgyűlésének elnöke az MTI-vel.
Középdöntőbe jutott a magyar válogatott

Középdöntőbe jutott a magyar válogatott

Az Európa-bajnoki címvédő magyar férfi strandkézilabda-válogatott biztosította középdöntőbe jutását a kínai Pingtan-szigeten zajló világbajnokságon, mivel 2-0-ra legyőzte Ausztráliát a csoportkör második fordulójában, szerdán.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor: Magyarország kész támogatni Mark Rutte holland miniszterelnök jelölését a NATO-főtitkári posztra

Orbán Viktor: Magyarország kész támogatni Mark Rutte holland miniszterelnök jelölését a NATO-főtitkári posztra

Magyarország kész támogatni Mark Rutte távozó holland miniszterelnök jelölését a NATO főtitkári posztjára annak a fogadalmának a fényében, hogy teljes mértékben támogatja azt a megállapodást, amely szerint magyar állomány nem vesz részt a NATO ukrajnai tevékenységében és ezek támogatására sem fordítanak magyar forrásokat – írta az X portálon Orbán Viktor miniszterelnök.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!