2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Joe Biden: Nehéz a civilek mentése Kabulból

Továbbra is hatalmas a káosz a kabuli repülőtéren azóta, hogy a radikális iszlamista tálibok átvették a hatalmat Afganisztánban. Ezrek sátoroznak a légikikötő falai közelében abban a reményben, hogy feljutnak egy induló repülőre. Egy tucat állam segíti az amerikai evakuálást, Washington pedig 6 ezer katonát küldött a kabuli repülőtér védelmére.

  • Joe Biden: Nehéz a civilek mentése Kabulból

Mintegy tucatnyi ország segíti az amerikai mentési műveleteket Kabulban a tálib hatalomátvétel után - jelentették be Washingtonban. Az Egyesült Államok saját állampolgárain kívül több ezer embert akar kimenekíteni Afganisztánból, mivel külföldieknek dolgoztak és így életük veszélyben van. A NATO szerint eddig több, mint 18 ezer embert menekítettek ki Kabulból. Joe Biden arról beszélt egy interjúban, hogy nehéz a civilek kimenekítése, azonban az Egyesült Államok mindent megtesz értük. Kiemelte azt is, hogy a káosz ellenére az Egyesült Államok szövetségesei nem kérdőjelezik meg Washington hitelességét. 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!