2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Joe Biden is beoltatta magát

Élő tévéadásban adatta be magának a vakcinát a megválasztott amerikai elnök. Joe Biden azt akarta demonstrálni ezzel, hogy az oltóanyag biztonságos. Donald Trump októberben már elkapta a koronavírust, de szervezete gyorsan legyűrte a betegséget. Közben az amerikai Kongresszusban megszavazták a következő 892 milliárd dolláros gazdaságösztönző csomagot.

  • Joe Biden is beoltatta magát

Joe Biden delaware-i otthonától nem messze, egy newarki kórházban adatta be a Pfizer és a BioNTech cégek közös vakcináját. Felesége, Jill Biden órákkal korábban már megtette ugyanezt. A megválasztott elnök oltását élőben közvetítették, hogy ezzel is demonstrálják mennyire biztonságos az oltóanyag.

Azt akarom mondani, milyen sokkal tartozunk a tudósoknak, akik összerakták ezt. A frontvonalban dolgoztak mindazok, akik a klinikai tesztelést elvégezték. Elképesztő az egész. Bárcsak lenne időm, hogy végigjárjam a kórházat, és megmutassam milyen nagyszerű emberek dolgoznak itt. Sokkal tartozunk Önöknek

- fűzte kissé bizonytalanul a szavakat a veterán politikus. Biden ezután a Trump kormány érdemeit is méltatta, amiért az ország eljutott idáig, a tömeges oltásig, igaz arra ügyelt, hogy az elnök nevét ne ejtse ki a száján.

Maga Trump egyelőre csak konzultál orvosaival arról, hogy mikor adassa be magának az oltást. A Fehér Házban azt közölték, azért nem akar az elsők között lenni, mert elsőbbséget akar adni a legkiszolgáltatottabbaknak. Az elnök októberben már elkapta a koronavírust, kórházban is töltött pár napot, ahol többféle gyógyszerrel kezelték, köztük egy kísérleti antitest készítménnyel és remdesivirrel. Trump gyorsan felépült, alig pár nap után teljes erővel vetette bele magát a kampányba.

Közben az amerikai képviselőház, majd a szenátus is megszavazta az újabb gazdasági mentőcsomagot. A 2300 milliárd dollár értékű első ilyen csomagot márciusban hagyták jóvá, amelynek kerete néhány héten belül kimerült volna. Ezt toldották most meg 892 milliárd dollárral. A tervezetet a legtöbb demokrata képviselő és szenátor támogatta, de az elnyerte a republikánus kongresszusi tagok többségének támogatását is. A Fehér Ház szóvivője azt közölte, hogy a gazdaságélénkítő csomagot maga az elnök is támogatja, így azt alá fogja írni.

 

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!