2024. 04. 17. Szerda Rudolf napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Külföld

Izrael légicsapásokkal válaszolt a Gázai övezetből érkező rakétákra

Az izraeli hadsereg szombat kora reggel csapásokat mért a Hamász radikális palesztin szervezet állásaira, miután a Gázai övezetből négy rakétát lőttek ki Izrael területére - jelentette közleményében az izraeli hadsereg.

  • Izrael légicsapásokkal válaszolt a Gázai övezetből érkező rakétákra

Az éjszaka folyamán légiriadó volt Askelonban és más településeken Izrael Gázai övezettel határos, déli részén.

Az egyik rakétát a légvédelmi rendszer megsemmisítette, a többi lakatlan területen csapódott be - közölte a hadsereg.

Izrael válaszul harci repülőgépekkel légicsapásokat hajtott végre a Hamász állásai ellen. A célpont egy rakétákat is előállító fegyvergyár volt.

Hazem Kasszem, a Hamász szóvivője elítélte a légicsapásokat, amelyekben állítása szerint senki sem sebesült meg. A szóvivő leszögezte: "a megszállás a terrorizmus valamennyi eszközével és amerikai támogatással sem lesz képes megtörni rendíthetetlen népünk akaratát és vitéz ellenállását".

A The Jerusalem Post című izraeli lap idézte a Hamász politikai vezetőjét, Iszmail Hánijét, aki szerint "az amerikai kormányzat kísérletei a térség újrarajzolására Izrael Állam bevonása révén (...) kudarcot fognak vallani".

Legutóbb egyébként június 18-án lőttek rakétákat Gázából Askelonra, két hónappal korábban pedig két dél-izraeli települést értek rakétatámadások. Izrael valamennyi, Gázából indított rakétatámadásért a Hamászt tartja felelősnek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

A Napi aktuálisban immár ma másodszor vendég volt Zila János elemző, Alapjogokért Központ és Szentiványi István külpolitikai szakértő, akikkel a "Vita a NatCon jelentőségéről" témában beszélgetett Velkovics Vilmos műsorvezető.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!