2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Külföld

Ismét ukrán rakéták lövik Donecket

Az ukrán hadsereg ismét rakétákkal lövi Donecket. Orosz források szerint az egyik rakéta egy katonai gyárba csapódott be, de lakóépületeket is találat ért. A szakadárok szerint halálos áldozatai is vannak az akciónak. A katonai offenzívát néhány órával azután indították, hogy Minszkben a válságban érintett felek megállapodtak egy 30 kilométeres fegyvermentes övezetről.

250 teherautónyi orosz humanitárius segély érkezett meg Doneck külvárosába. Ez már a harmadik ilyen konvoj az elmúlt hónapokban. Ez az első konvoj, ami Doneckbe érkezik, a korábbi kettő Luhanszkba ment. A kijevi hatóságok szerint ez is, mint az eddigiek, ukrán engedély nélkül lépte át a határt, és ezzel nemzetközi jogot sértett.

– Az izvarinei ellenőrző pont nem az ukrán határőrség felügyelete alatt áll. Sem a határőreink, sem a vámosaink nincsenek ott. Az orosz fél a nemzetközi jogot és Ukrajna függetlenségét sérti. Ukrajnának joga van átvizsgálni minden szállítmányt, ami a határainkon keresztül jön az országba. Nem tudjuk, hogy mit szállítanak ezek a teherautók – mondta Volodimir Polevoj, az ukrán védelmi minisztérium szóvivője.

Mindeközben az ukrán fegyveres erők tovább ostromolják a szakadárok kezén lévő Donecket. Két rakéta egy olyan hadiüzembe csapódott, ahol az önkényesen kikiáltott oroszbarát donecki népköztársaság emberei épp lövedékeket hatástalanítottak. Tüzérségi támadás érte a város egyik lakónegyedét is, szemtanúk szerint számos épület romba dőlt. A szakadárok tájékoztatása szerint a támadásnak halálos áldozatai is voltak, és több mint húszan megsebesültek.

A rakétacsapásokról csupán néhány órával azután érkezett a hír, hogy a kelet-ukrajnai válságban érintett felek szombat hajnalban megállapodtak arról: a nehézfegyverek kivonásával egy 30 kilométeres fegyvermentesített övezetet hoznak létre a térségben. Az ukrán kormány és az oroszbarát szakadárok, valamint Oroszország képviselői erről jegyzőkönyvet is aláírtak a minszki tárgyalásokon.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!