2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Ismét rakétatámadás érte Ukrajna második legnagyobb városát + videó

Már egy hete tart az orosz offenzíva a kelet-ukrajnai Harkiv régióban. Ukrajna második legnagyobb városát csütörtök este ismét rakéta-támadás érte.

  • Ismét rakétatámadás érte Ukrajna második legnagyobb városát + videó

A folyamatos tüzérségi tűz ellenére is házról házra járnak az ukrán rendőrök, hogy evakuálják a lakosokat a kelet-ukrajnai Vovcsanszk városából. A városnál, amely alig 45 kilométerre fekszik Ukrajna második legnagyobb településétől, Harkivtol, már egy hete heves harcok dúlnak, miután az oroszok páncélos szárazföldi támadást indítottak a térségben, egy új frontot nyitva a háborúban. 

Az ukrán csapatok az elmúlt napokban ellentámadást indítottak. Közlésük szerint sikerült is lelassítani az orosz csapatok előrenyomulását. A támadás kezdete óta az oroszok néhány kilométert haladtak előre. A fronton harcoló ukrán katonák szerint a legnagyobb fenyegetést a Lancet drónok jelentik. A nehézségek ellenére a katonák úgy vélik, sikerül majd visszaszorítaniuk a nagy orosz támadást.

A NATO európai haderőinek legfelsőbb parancsnoka szerint is tudják tartani a frontot az ukránok. 

"Az oroszok nem rendelkeznek a stratégiai áttöréshez szükséges létszámmal. Mi több, nem rendelkeznek a hozzá szükséges készséggel és képességgel, hogy ezt megtegyék." - nyilatkozta Christopher Cavoli, európai szövetséges főparancsnok.

Az orosz elnök azonban pénteken kijelentette, hogy Harkiv elfoglalása nem része a tervének. A jelenlegi offenzíva pedig egy válaszcsapás, amiért Ukrajna Oroszország határ menti területeit támadja. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Robbanás volt Hollandiában egy iskolánál + videó

Robbanás volt Hollandiában egy iskolánál + videó

Péntekre virradóra, detonáció történt egy rotterdami építőipari szakiskola bejáratánál, és az elkövetők horogkereszteket és obszcén szavakat festettek az épület homlokzatára – írta pénteken az NlTimes hírportál.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!