2024. 04. 21. Vasárnap Konrád napja
Jelenleg a TV-ben:

A Pál utcai fiúk

Következik:

Híradó 15:10

Külföld

Ismét kövekkel dobálták meg a rendőröket a migránsok a görög-török határnál

Magyarország megvédte és megvédi határait - fogalmazott közösségi oldalán a külgazdasági és külügyminiszter, miután egyeztetett görög kollégájával. Szijjártó Péter szerint hazánk továbbra sem fog egyetlen migránst sem beengedni az országba. Közben a görög török határon továbbra is pattanásig feszült a helyzet. Több száz migráns ismét kövekkel támadt a határőrökre. A görög átkelőknél maximálisra emelték a készültséget.

  • Ismét kövekkel dobálták meg a rendőröket a migránsok a görög-török határnál

A migránsok ismét kövekkel és palackokkal dobálták a rendőröket Kasztaniesz város határátkelőjénél. A feldühödött illegális bevándorlók egy csoportja meghajlította a kerítést és tüzeket gyújtott. A görög rendőrség és a hadsereg könnygázzal és hanggránátokkal igyekszik megfékezni a tömeget.

Az ENSZ adatai szerint péntek óta 15 ezer menedékkérő zsúfolódott össze a török-görög átkelőnél, hogy bármi áron átjusson az Európai Unióba.

A migránsok nem ismernek lehetetlent. Volt olyan bevándorló, aki az Evrosz folyón keresztül próbált meg átkelni.

Az athéni kormány a kialakult helyzet miatt rendkívüli tanácskozást tartott.

Gyorsított eljárásban 3 és fél év börtönre ítéltek Görögországban 66 határsértőt. Ez volt az első alkalom, hogy a migránsokat ilyen gyors eljárásban letöltendő szabadságvesztéssel sújtották.

Az EU-s határvédelmi szervezet nem nyilvános jelentése arra hívta fel a figyelmet, hogy tovább erősödik a migrációs nyomás a következő napokban a görög-török határon.

A török kormány pénteken közölte, hogy nem tudja tovább feltartóztatni az EU-ba igyekvő menekülteket, és megnyitja a határokat előttük.

A feszültség nő a tengeri szakaszon is. Leszboszon a lakosok is védik a határt, nem engedték kikötni az egyik migránshajót és dulakodásba keveredtek a migránsokat segítő aktivistákkal is.

Magyarország megvédte és megvédi határait - így reagált a külgazdasági és külügyminiszter Facebookon közzétett bejegyzésében, miután egyeztetett görög kollégájával. Szijjártó Péter úgy fogalmazott: hazánk nem fog beengedni egyetlen illegális bevándorlót sem.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!