2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:25

Külföld

Ismét bevándorlók próbáltak Európába jutni

Csaknem százötvenen jutottak át az észak-afrikai állammal határos, de Spanyolországhoz tartozó Ceuta városának területére szögesdróton keresztül. Tavaly augusztus óta nem történt itt ilyen tömeges illegális határ-átlépési kísérlet. Közben a marokkói hatóságok több, mint 150 bevándorlót mentettek ki a tengerből.

  • Ismét bevándorlók próbáltak Európába jutni

Felfújható gumicsónakon hánykolódó embereket gyűjtött össze a marokkói parti őrség, majd visszavitte őket az észak-afrikai országba. Marokkónak egyre több migránssal kell megküzdenie, a hatóságok az év első hat hónapjában több mint 40 ezer illegális bevándorló Európába jutását hiúsították meg.

Egészen másként tesz azonban a spanyol parti őrség, amely a marokkóival ellentétben nem vissza Afrikába, hanem a spanyol kikötőkbe viszi a migránsokat. A spanyol hajók 208 fekete-afrikai migránst vettek fedélzetükre, akiket aztán Almeríába és Malagába szállítottak. Sőt egy hadihajóval még Olaszországból is hoztak el bevándorlókat.

Az afrikai migránsok nemcsak a tengeren, hanem a szárazföldön is megpróbálnak Európába jutni. A Marokkó területébe ékelt, de Spanyolországhoz tartozó Ceuta határkerítését mintegy 250, kizárólag afrikai férfiakból álló tömeg rohamozta meg, és közülük 155-en be is jutottak a spanyol területre.

Közben az új baloldali olasz kabinet engedélyezte, hogy a nők, gyerekek és betegek szállhassanak partra Lampedusán. A bevándorlókat hajóval szállító civil szervezetek nem csinálnak titkot abból, hogy örülnek az új, kormánynak és annak, hogy Matteo Salvini bevándorlásellenes belügyminiszter távozik a kormányból.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!