2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Amerika magyar grófja

Következik:

Európai Híradó 04:00

Külföld

Ismét át akartak törni a görög-török határon az illegális bevándorlók

Ismét nekitámadtak a migránsok a görög határőröknek. A rendfenntartók könnygázt vetettek be, hogy megállítsák a menekülteket, akik át akartak törni a határon. A gyerekeikkel a frontvonalban nyomulnak az átkelőhöz az illegális bevándorlók. A menedékkérők transzparenseket is adtak a kicsik kezébe.

  • Ismét át akartak törni a görög-török határon az illegális bevándorlók

 

Kígyózó sorokban egymást lökdösve próbálnak feljutni a buszokra Isztambulban. A bevándorlók ezrei a török-görög határra akarnak menni, hogy bejussanak az unió területére.

Sokan taxikkal jutnak el az átkelőkig, akinek pedig kevesebb pénze van az utazásra, az lovas kocsival indul el. Egy görög katona szerint

szervezetten szállítják az illegális bevándorlókat a határhoz.

Az úton lévők pontos számát továbbra sem lehet tudni.

Az Orosz Védelmi Minisztérium szerint további 130 ezer migráns tart a török-görög határ felé. Kétharmaduk azonban nem szír menekült, hanem afgán, iraki és afrikai származású.

Az átkelőnél ismét elszabadultak az indulatok.

Sűrű füstfelhő borította be az eget, miután a migránsok újból át akartak törni a határon a rendfenntartók könnygázt vetettek be, hogy megállítsák a feldühödött tömeget.

A menedékkérők péntek óta már többször rátámadtak a határvédő görög erőkre. Hordágyon vitték az egyik menedékkérőt, aki a határsértés közben sérült meg.

A törökök azzal vádolják a görögöket, hogy több menekültet is megöltek. A görögök ezt határozottan visszautasítják.

A határnál lévő több ezer menedékkérő azt mondja: ők addig tapodtat nem mozdulnak, amíg tovább nem engedik őket az Európai Unióba.

A migránsok felhasználják a gyermekeiket. Egy német újságíró közzétett egy felvételt, amelyen az látható, hogy a migránsok a görög-török határnál verik és megijesztik a gyerekeiket, hogy síró képek készüljenek róluk.

A videón néhány éves, járni is alig tudó gyerekek látszanak, egyiküket a füstbe tartják, miközben egy nő megmutatja neki, hogyan kell sírni.

További felvételeken pedig az látható, hogy bevándorlók a kicsiket küldik előre a határhoz. A gyerekeket korábban is használtak eszközként az unió területére bejutni akaró migránsok.

Sajtóhírek szerint újabb ember vesztette életét 

Török sajtóértesülések szerint egy ember meghalt, öt pedig súlyosan megsebesült szerdán reggel a görög-török határszakaszon, Pazarkulénél.

Sajtóinformációk szerint a migránsok a török-görög határszakaszon próbáltak áttörni, amikor a görög határvédelmisek könnygázt is bevetve akarták megakadályozni őket. Arról, hogy miért dördült el lövés, egyelőre semmit nem tudni.

A SkyNews helyszínen tartózkodó munkatársa egy videót is feltöltött a Twitterre a történtekről, ezen pedig az látszik, hogyan menekítik ki sérült társukat a migránsok, akinek alsótestét szinte teljesen vér borítja.

HírTV - PestiSrácok

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!