2022. 10. 07. Péntek Amália napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Külföld

Irán be akarja perelni az amerikai elnököt Szulejmáni tábornok megölése miatt

Különbíróság létrehozását szorgalmazza az iráni elnök az ukrán utasszállító tragédiájának kivizsgálására. Haszan Roháni hangsúlyozta: kormánya minden eszközzel azon lesz, hogy felgöngyölítse az ügyet. A szerencsétlenség miatt már több embert őrizetbe is vettek a perzsa államban. Eközben Irán be akarja perelni az amerikai elnököt Szulejmáni tábornok megölése miatt.

  • Irán be akarja perelni az amerikai elnököt Szulejmáni tábornok megölése miatt

Több embert is letartóztattak Iránban a tévedésből lelőtt ukrán utasszállító ügyében. A őrizetbe vettek pontos számáról és kilétéről egyelőre nem közöltek információkat.

Az ukrán légitársaság Teheránból Kijevbe tartó járata szerda reggel, nem sokkal felszállás után zuhant le. A repülőn 57 kanadai állampolgár is utazott.

Az ukrán utasszállítót pár órával azután lőtték le, hogy Irán rakéta támadást hajtott végre Irakban található amerikai bázisok ellen, válaszul arra, hogy az Egyesült Államok megölte Szulejmánit.

Az iráni Forradalmi Gárda különleges egységét vezető tábornok meggyilkolása miatt a teheráni vezetés nemzetközi pert készül indítani az amerikai elnök ellen.

A perzsa állam egyik legbefolyásosabb emberének tartott Szulejmáni elleni dróncsapásra Donald Trump adott utasítást.

Amerikai szakértők eközben arra hívták fel a figyelmet, hogy az iráni tábornok megölését követően az Iszlám Állam új erőre kaphat.

 Különbíróság létrehozását szorgalmazta az iráni elnök az ukrán repülő ügyében

 Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!