2020. július 8.,
szerda, Ellák napja

Irán be akarja perelni az amerikai elnököt Szulejmáni tábornok megölése miatt

Hír TV

2020. január 14., kedd 12:04

Különbíróság létrehozását szorgalmazza az iráni elnök az ukrán utasszállító tragédiájának kivizsgálására. Haszan Roháni hangsúlyozta: kormánya minden eszközzel azon lesz, hogy felgöngyölítse az ügyet. A szerencsétlenség miatt már több embert őrizetbe is vettek a perzsa államban. Eközben Irán be akarja perelni az amerikai elnököt Szulejmáni tábornok megölése miatt.

Több embert is letartóztattak Iránban a tévedésből lelőtt ukrán utasszállító ügyében. A őrizetbe vettek pontos számáról és kilétéről egyelőre nem közöltek információkat.

Az ukrán légitársaság Teheránból Kijevbe tartó járata szerda reggel, nem sokkal felszállás után zuhant le. A repülőn 57 kanadai állampolgár is utazott.

Az ukrán utasszállítót pár órával azután lőtték le, hogy Irán rakéta támadást hajtott végre Irakban található amerikai bázisok ellen, válaszul arra, hogy az Egyesült Államok megölte Szulejmánit.

Az iráni Forradalmi Gárda különleges egységét vezető tábornok meggyilkolása miatt a teheráni vezetés nemzetközi pert készül indítani az amerikai elnök ellen.

A perzsa állam egyik legbefolyásosabb emberének tartott Szulejmáni elleni dróncsapásra Donald Trump adott utasítást.

Amerikai szakértők eközben arra hívták fel a figyelmet, hogy az iráni tábornok megölését követően az Iszlám Állam új erőre kaphat.

 Különbíróság létrehozását szorgalmazta az iráni elnök az ukrán repülő ügyében

 Hír TV