2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Indul a választásokon a sikkasztással vádolt ellenzéki vezető

Elindul a moszkvai polgármester-választáson Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezető, akit első fokon csütörtökön ítélt öt év szabadságvesztésre a kirovi bíróság. Navalnij ma reggel érkezett vissza az orosz fővárosba, miután pénteken a fellebbezés idejére szabadlábra helyezték. Az ellenzéki blogger börtönbüntetését a nyugati kormányok is elítélték.

Hősként ünnepelte a moszkvai vasútállomáson összegyűlt tömeg a kirovi bíróságról hazatérő Alekszej Navalnijt. Az orosz ellenzéki vezetőt csütörtökön öt év börtönre ítélték sikkasztás miatt, de pénteken a fellebbezés idejére mégis szabadon engedték. Navalnij szerint a per egy politikai lejáratókampány része. Válaszul arra, hogy blogjában az orosz kormány korrupciós ügyeiről írt. Azt ígérte, nem engedi megfélemlíteni magát, és az elsőfokú ítélet ellenére is elindul a moszkvai polgármester-választáson, amelynek megnyerésére nagy esélye van, ha addig nem zárják börtönbe.

Vannak, akik szerint tovább növelné Navalnij népszerűségét, ha rács mögé kerülne.

Navalnij börtönbüntetését a nyugati kormányok is elítélték. Amerikai sajtójelentések szerint Barack Obama már azt is fontolóra vette, hogy lemondja az őszre tervezett moszkvai látogatását.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!