2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Hosszú börtönnel sújtottak Venezuelában egy ellenzéki képviselőt

Nyolc év börtönnel sújtotta egy venezuelai bíróság az összeesküvéssel vádolt Juan Requesens ellenzéki képviselőt - közölte csütörtökön jogi képviselője, Joel García, valamint a nővére, Rafaela Requesens.

  • Hosszú börtönnel sújtottak Venezuelában egy ellenzéki képviselőt

Az ügyvéd a Twitteren élesen bírálta a törvényszék döntését, mert szerinte a védence ellen felhozott hét vádpontból egyet sem tudtak bizonyítani. "Túszul ejtették" az igazságszolgáltatást - írta.

Requesens az utóbbi időben házi őrizetben volt, miután több mint két éven át tartották fogva a hírhedt venezuelai hírszerzés épületének egyik fogdájában.

A politikust és nővérét 2018 augusztusában vették őrizetbe hazaárulás és gyilkossági kísérlet vádjával egy Nicolás Maduro elnök elleni, meghiúsult merénylet miatt.

A venezuelai vezetés akkori beszámolója szerint a támadás éppen négy éve, augusztus elején, a Nemzetőrség (GNB) fennállásának 81. évfordulója alkalmából tartott caracasi rendezvényen, Maduro beszéde közben történt. Két, robbanóanyaggal megrakott drónt irányítottak a rendezvény helyszíne fölé. Egyiket a biztonsági erők eltérítették, míg a másik magától lezuhant, egy lakóháznak ütközött. A GNB hét tagja megsérült, az elnök és az ország felső vezetésének tagjai azonban sértetlenek maradtak.

Juan Guaidó, a magát önhatalmúlag átmeneti elnöknek kikiáltó, de több mint ötven ország által államfőnek elismert venezuelai ellenzéki vezető a demokrácia harcosaként méltatta Requesenst.

Venezuela évek óta súlyos gazdasági, politikai és társadalmi válsággal küzd, az országból becslések szerint mintegy ötmillióan menekültek el az elmúlt években.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!