2020. október 30.,
péntek, Alfonz napja

Híres divatmárka a genovai tragédia hátterében

Hír TV

2018. augusztus 16., csütörtök 13:37, frissítve: csütörtök 14:58

Az autópálya az Atlantia csoporthoz tartozik, amely mögött a Benetton család áll. Az olasz ipari család neve a divatmárka révén vált ismertté világszerte, az Atlantiában pedig 30 százalékkal a legnagyobb részvényes – derítette ki a német Bild.

Az Atlantia több mint 5000 kilométernyi autópályát működtet – főként Olaszországban, ahol a vállalat ellenőrzi a közlekedési hálózat 51 százalékát (mintegy 3000 kilométert) – de Brazíliában, Indiában, Chilében és Lengyelországban is vannak hasonló érdekeltségei. Az elmúlt évben az Atlantia 1,17 milliárd euró nettó nyereséget ért el, és 5,97 milliárd euró forgalmat bonyolított le.

A tragédia hatására természetesen a befektetők is menekülnek az Atlantia részvényeitől. A legfrissebb hír, hogy a cég értéke a csütörtöki napon 24 százalékot esett, gyakorlatilag ez a kibocsátás óta jegyzett legalacsonyabb szint. A cég értéke ebben a pillanatban 4,6 milliárd euróval csökkent. 

Mint ismert: Kedden összeomlott az A10-es autópálya felüljárója Genova külvárosa felett. A szerencsétlenség pillanatában dugó volt a hídon, sorban álltak az autók és kamionok egymás után. Sok járművet a lezuhanó betontömbök nyomtak össze. A híd alatt ráadásul lakóházak is voltak, ezekben is több sérült volt. A katasztrófában 42-en haltak meg, de a hatóságok azt sem zárják ki, hogy további áldozatokat találnak.