2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Hegyi-Karabah - A tűzszünet megsértésével vádolják egymást a felek

A hegyi-karabahi humanitárius tűzszünet megszegésével vádolta egymást Örményország és Azerbajdzsán hétfőre virradóan, nem sokkal a fegyvernyugvásra vonatkozó washingtoni bejelentést követően.

  • Hegyi-Karabah - A tűzszünet megsértésével vádolják egymást a felek

Az azerbajdzsáni külügyminisztérium szerint az örmény erők Terter városát és a környező településeket támadták, Hikmet Hajiyev azeri elnöki tanácsadó pedig a Twitter közösségi oldalon azzal vádolta Jerevánt, hogy a tűzszünetet csak ürügyül használja a csapatai átcsoportosítására. A tárca részéről hangsúlyozták: Baku betartotta az egyezséget.

Susan Sztepanján, az örmény védelmi minisztérium szóvivője ugyancsak Twitteren viszont azeri ágyúzásról számolt be, Bakut vádolva azzal, hogy megszegte a fegyvernyugvást, amely helyi idő szerint reggel 8-kor lépett volna életbe.

A hegyi-karabahi régió védelmi minisztériuma szintén azeri támadásról számolt be, ugyanakkor hangsúlyozták, hogy a maguk részéről betartották a tűzszünetet.

Az Egyesült Államok külügyminisztériuma vasárnap jelentette be a humanitárius tűzszünetre vonatkozó döntést, azt követően, hogy a tárca vezetője, Mike Pompeo és Stephen Biegun amerikai külügyminiszter-helyettes pénteken és szombaton Washingtonban külön tárgyalt az azeri, és külön az örmény külügyminiszterrel.

A vitatott hovatartozású Hegyi-Karabahban a harcok szeptember 27-én újultak ki. Azerbajdzsánban és Örményországban hadiállapotot vezettek be, mozgósítást rendeltek el. Jereván és az egyes jelentések szerint Törökország támogatását élvező Baku orosz, illetve nemzetközi közvetítéssel kétszer is, október 10-től, majd október 17-től kezdődő humanitárius tűzszünetben állapodott meg a foglyok és a halottak kicserélése érdekében, de a fegyverek így sem hallgattak el.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!