2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Hazánk továbbra is jelentős humanitárius segítséget nyújt Ukrajnának

– Mikor Oroszország megtámadta Ukrajnát, a magyar nép azonnal segítő jobbot nyújtott az ukrán népnek – mondta napirend előtti felszólalásában Grexa Liliána ukrán nemzetiségi szószóló a parlament. Ezután Grexa az ukrán nép nevében megköszönte a magyar kormánynak, a minisztériumoknak, az önkormányzatoknak, a cégeknek, a segélyszervezeteknek és az önkénteseknek a munkát, akik segítséget nyújtottak a menekülőknek.

  • Hazánk továbbra is jelentős humanitárius segítséget nyújt Ukrajnának

– Elítéljük az Ukrajnát ért orosz katonai agressziót. Kiállunk Ukrajna mellett, és minden létező segítséget, valamint támogatást megadunk azoknak az embereknek, akiknek a háború elől kell menekülniük – rögzítette válaszában Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy a mai napig 740 ezer menekült érkezett Magyarországra.

– Azok számára, akik hosszabb ideig maradnak Magyarországon, az ellátás mellé munkát ajánlunk, a gyermekek iskoláztatásáról pedig hiánytalanul gondoskodunk. Ez erkölcsi és jogi kötelességünk is – jelentette ki Szijjártó.

A külügyminiszter tájékoztatott arról, hogy a magyar kormány közreműködésével elérte a kétezertonnát a Magyarországról Ukrajnába szállított humanitárius adományok mennyisége.

– Ez Magyarország történetének legnagyobb humanitárius akciója, amit mindaddig folytatni fogunk, ameddig arra szükség van – jelezte a tárcavezető. Mint mondta, bíznak a háború mielőbbi befejezésében, bár az események nem ebbe az irányba mutatnak.

– A legutóbbi, varsói donorkonferencián a kormány egy 37 millió euró értékű, öt pontból álló humanitárius támogatást ajánlott fel, amelynek egyik eleme egy iskola újjáépítése

– említette Szijjártó Péter, aki arról is tájékoztatott, hogy 130 ukrán beteg gyermek speciális kórházi ellátására is kötelezettséget vállaltak, valamint létszámkorlát nélkül felajánlották a sebesült ukrán katonák ellátását. Emellett megkezdődtek a mobilházak kiszállítása Kárpátaljára, ahol – Szijjártó elmondása szerint – egyre nagyobb gondot okoz a belső menekültek ellátása.

– Rendelkezésre áll a költségkeret arra, hogy ezer olyan fiatalt fogadjunk magyar egyetemeken, akiknek a háború miatt kellett félbe szakítani a tanulmányaikat Ukrajnában. Az ő érkezésüket szeptember elejére várjuk – részletezte Szijjártó Péter.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!