2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Tusványos '24

Következik:

Európai Híradó 04:00

Külföld

Így mentett ki 120 embert a Hamász által okozott pokolból az izraeli hős + videó

Egy bizonyos Oz Davidian az autójával összesen 120 embert mentett ki a Nova fesztiválon kitört Hamász-mészárlás közben és után. A férfi megállás nélkül kutatott túlélők után, a fedélzeti kamerájával fel is vette az egész esetet. A férfit nyugodtan nevezhetjük Izrael nemzeti hősének.

  • Így mentett ki 120 embert a Hamász által okozott pokolból az izraeli hős + videó

A Hamász harcosai október 7-én reggel rakétatámadásokat hajtottak végre Izrael ellen, majd áttörték a Gázát körülvevő határkerítést, behatoltak kisebb-nagyobb településekre és 1200 civilt öltek meg, míg 2700 ember sebesült meg a harcok alatt. Másokat elraboltak, és túszként Gázába vittek. A terroristák nem kímélték a Dél-Izraelben megrendezett Super Nova zenei fesztiválon részt vevő fiatalokat sem, kegyetlen mészárlást végeztek közöttük. 

A napokban felkerült a világhálóra egy videó, amelyen az látszik, hogy hatalmas volt füst a zenei rendezvényen, mivel az iszlamisták autókat gyújtottak és robbantottak fel, ezalatt pedig a terroristák folyamatosan lőtték az embereket.

Oz Davidian szerint

azt is látni lehetett, hogy nőket erőszakolnak meg az úton.

Azt is elmondta, hogy nagyon sajnálta, hogy nem tudott azokon segíteni, akiket megöltek a Hamász fegyveresei.

Nem csak Oz Davidian volt az egyetlen, aki autóval mentette a túlélőket, volt egy ismeretlen férfi is, aki egy kisbusszal járta a fesztivált és próbált mindenkit menteni, akit tudott.

Borítókép: Egy pár ölelkezik azoknak az embereknek a fotói mellett, akiket a Hamász megölt a Nova fesztivál elleni támadás során. (Fotó: Amir Levy / Getty Images)

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!