2024. 03. 05. Kedd Adorján, Adrián napja
Jelenleg a TV-ben:

Felvidéki freskó

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Hamász-alagutakat semmisített meg Izrael + videó

Az izraeli erők továbbra is a Hamász infrastruktúráját támadták. A célpontok között alagutak és lőszerraktárak is voltak. Az iszlamista terroristák nyolc rakétát lőttek ki Izrael déli részére. A brit királyi légierő pedig azt közölte, hogy felderítő repüléseket kezd a Földközi-tenger keleti medencéjében a Hamász által elrabolt foglyok hollétének kiderítésére.

  • Hamász-alagutakat semmisített meg Izrael + videó

Itt a Hamász harci alagútját látjuk, 15 méter mélyen közvetlenül egy iskola előtt, de 15 méternél nem távolabb az intézménytől. Ez egy olyan iskola, amelyet körülbelül tíz évvel ezelőtt adományozott egy német szervezet - mondta a 699. zászlóalj egyik tagja, aki az arcát nem vállalta a videóban.

Az izraeli katona hozzátette: mint ahogy itt is láthatjuk, az alagutak bejárata legtöbb esetben polgári területen volt, sok esetben óvodák, iskolák, mecsetek vagy épp játszóterek közelében.

Az Izraeli Védelmi Erők közlése szerint a járatok közül már mintegy 500-at megsemmisítettek, vagy robbantással lezárták.

A tűzszünet végével tovább folytatódott közel-keleten az ostrom.

Gázából nyolc rakétát lőttek ki Szderotra. A zsidó állam tájékoztatása szerint a lövedékek többségét a Vaskupola légvédelmi rendszer elfogta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kanadában betilthatják a vallási tartalmú beszédet

Kanadában betilthatják a vallási tartalmú beszédet

Kanadában a vallási tartalmú megnyilvánulások ezidáig kivételt képeztek a „gyűlöletbeszédet” vagy antiszemitizmust tiltó törvények hatálya alól. Most azonban egy olyan törvényjavaslatról folyik a vita a kanadai parlamentben, amely megszüntetné ezeket a mentességeket.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!