2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 10:55

Külföld

Háború Ukrajnában - Ukrajna kazettás bombát vethetett be az oroszok visszaszorítására

Folyamatosan aktívak az orosz csapatok Kelet-Ukrajnában. Mariupol ostromát folytatták az orosz erők és a szakadár fegyveresek az ukrán fél szerint. Moszkva többször figyelmeztette Kijevet, hogy csak a teljes megadással érhetik el, hogy befejeződjön a háború. Zelenszkij elnök erre azt válaszolta, hogy semmit nem adnak fel, ugyanakkor - szemben az oroszokkal, - az ukránok semmit nem akarnak, ami nem az övék.

  • Háború Ukrajnában - Ukrajna kazettás bombát vethetett be az oroszok visszaszorítására

A New York Times arról ír, hogy Ukrajna kazettás bombát vetett be az orosz csapatok visszaszorítására. A jelentés szerint a rendkívül veszélyes fegyvert egy nemzetközi szerződés értelmében több mint 100 országban betiltották, de ezt az egyezményt annak idején sem Oroszország, sem pedig Ukrajna nem írta alá. A kazettás bombák lényege, hogy a kilövés után kisebb bombákra esnek szét, melyek kiszélesítik a becsapódási területet, így a kazettás bomba fokozottan veszélyes a civil lakosságra nézve, ugyanis nem lehet megjósolni, hogy pontosan hová fognak becsapódni a kisebb bombák. A mostani esetnél senki sem halt meg a becsapódásban.

A Háború Ukrajnában című műsorunk csütörtök délutáni adásában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, Stier Gábor külpolitikai elemző, Kiss Rajmund, az MCC Diplomáciai Műhely vezetője és Tóth Máté energiajogász értékelte a legújabb háborús eseményeket.

Teljes műsor:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kivonja katonáit Nigerből az Egyesült Államok

Kivonja katonáit Nigerből az Egyesült Államok

Megállapodás született az Egyesült Államok és Niger között az afrikai országban állomásozó amerikai katonák kivonásáról - közölte az ügyet ismerő forrás a Reuters hírügynökséggel pénteken, miután Kurt Campbell amerikai külügyminiszter-helyettes a nigeri vezetéssel tárgyalt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!