2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Háború Ukrajnában - Ismét győzött a magyar érdek Brüsszelben

A pénteki Háború Ukrajnában című műsorunkban Stier Gábort külpolitikai újságírót és Kiss Rajmundot, az MCC Diplomáciai Műhely vezetőjét kérdezte Déri Stefi műsorvezető az ukrán - orosz háború aktuális állásáról. A műsorba élőben kapcsoltuk New York-ból Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert.

  • Háború Ukrajnában - Ismét győzött a magyar érdek Brüsszelben

Ismét győzött a magyar érdek Brüsszelben

A NATO-csúcson sikerült a magyar álláspontot érvényesíteni, Magyarország nem küld katonákat és fegyvereket Ukrajnába – ezt közölte Orbán Viktor miniszterelnök a csúcstalálkozó után. 

A tegnapi NATO-döntés értelmében külföldi egységekkel erősítik meg a kelet-európai térséget. Ez hogyan fog megvalósulni a gyakorlatban, Kelet-Európa és Magyarország szempontjából mit jelent a döntés?

Szenes Zoltán volt vezérkari főnököt telefonon kapcsoltuk a válaszért.

Magyarországra továbbra is érkezik gáz és olaj, sikerült érvényt szerezni a józan észnek.

Így foglalta össze Orbán Viktor miniszterelnök az uniós csúcs eddigi eredményét. A háború viszont tovább fokozza a gazdasági bizonytalanságot. Az Unió gazdaságát hogyan érinti a háború és a különböző szankciók? Hollandiában már négyszeresére emelkedett a lakossági gázszámla tavaly óta, és az ipart is érintik a szankciók. Világgazdasági szinten ez hogyan érzékelteti a hatását?

Kérdéseinkre a válaszért Szakáli István Lórándot, a Századvég vezető közgazdászát kapcsoltuk. 

Teljes műsor:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

A Napi aktuálisban immár ma másodszor vendég volt Zila János elemző, Alapjogokért Központ és Szentiványi István külpolitikai szakértő, akikkel a "Vita a NatCon jelentőségéről" témában beszélgetett Velkovics Vilmos műsorvezető.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!