2024. 07. 18. Csütörtök Frigyes napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Külföld

Ha az EU így folytatja, tíz év múlva nem lesz EU – így reagáltak a németek a Magyarországot ért büntetés hírére

A Die Welt Magyarországról szóló cikke alatt a német olvasók jelentős része elítélte az uniós verdiktet és hazánk pártjára állt. A kommentszekció valósággal felrobbant az olvasók migráció elleni elemi felháborodásától.

  • Ha az EU így folytatja, tíz év múlva nem lesz EU – így reagáltak a németek a Magyarországot ért büntetés hírére

Mint ismert, az Európai Unió Bírósága 200 millió euró (mintegy 80 milliárd forint) megfizetésére kötelezte Magyarországot, mert „nem tartja tiszteletben” az uniós jogszabályokat, egyebek között a nemzetközi védelem megadására és az unión kívüli országok jogellenesen az unió területén tartózkodó állampolgárainak visszatérésére vonatkozó eljárások területén.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint teljesen világos, hogy azt szeretnék, hogy Magyarország ennek a pénzügyi zsarolásnak a hatására változtasson a politikáján, és csatlakozzon a migrációs paktum előírásaihoz.

Soros György egyik meghatározó embere szinte azonnal üdvözölte a határozatot. Gerald Knaus fontos történelmi döntésnek nevezte az ítéletet.

A német Die Welt olvasói azonban, akik már együtt kénytelenek élni az illegális migráció okozta problémákkal, és naponta látják annak árnyoldalait, egészen másként látják a hazánkra nézve hátrányos ítéletet. Az Európai Bíróság Magyarország elleni döntéséről szóló cikk alatt elmondták véleményüket a migrációról, az Európai Unióról és annak vezetéséről, sőt a magyar miniszterelnökről is.

Ha az EU így folytatja, tíz év múlva nem lesz EU. Kár az egykor gyönyörű projektért, amelyet annak idején üdvözöltem – de egyre inkább a diktatúra és a (gazdasági) szabadsághiány felé süllyed – írta az egyik kommentelő. 

Más azt írta: „Jobb lenne néhány milliós bírságot fizetni, mint tízmilliárdokat a rosszul képzett vagy tanulatlan migránsok teljes ellátásáért.”

teljes cikk a Magyar Nemzet honlapján olvasható.

Fotó: AFP

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Földrengés volt Nápoly közelében

Földrengés volt Nápoly közelében

Nápoly környékét 3,6 erősségű földrengés rázta meg csütörtökön reggel az olasz geofizikai és vulkanológiai intézet (INGV) közlése szerint.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!