2024. 07. 18. Csütörtök Frigyes napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Komment 17:45

Külföld

Gyász árnyékolja be a brit királyi család karácsonyát

Első karácsonyát ünnepelhette királyként Nagy-Britannia uralkodója, III. Károly.

  • Gyász árnyékolja be a brit királyi család karácsonyát

Édesanyja, II. Erzsébet emléke azonban még beárnyékolta a Szentestét. Károly király karácsonyi beszédében szót ejtett gyászáról is.

- Itt állok ebben a nagyszerű kápolnában, a windsori kastélyban, oly közel szeretett édesanyámhoz, a néhai királynőhöz, aki már édesapám oldalán nyugszik. Emlékszem a mélyen megható levelekre, amiket Önöktől kaptunk, a feleségemmel. A karácsony egy különösen megrendítő időszak mindannyiunk számára, akik elveszítettük szeretteinket - mondta Károly király.

III. Károly alig több mint egy éven belül elvesztette édesapját majd édesanyját is. A családi veszteséget még a vagyon és a királyi cím sem tudja elfeledtetni. Az ünnepekre azonban az egész királyi család összegyűlt, és együtt vettek részt a karácsonyi misén. Leszámítva a családtól továbbra is külön élő Harry herceget, és családját.

Az idősebb herceg, a trónörökös Vilmos azonban - öccsével ellentétben - továbbra is ellátja kötelességeit, felesége, Katalin hercegné pedig titkok szivárogtatása helyett karácsonyi üzenetet küldött a világnak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Földrengés volt Nápoly közelében

Földrengés volt Nápoly közelében

Nápoly környékét 3,6 erősségű földrengés rázta meg csütörtökön reggel az olasz geofizikai és vulkanológiai intézet (INGV) közlése szerint.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!