2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Ottó

Következik:

Szinbád 20:00

Külföld

Görögországban újabb két települést kellett kiüríteni az erdőtüzek miatt

Görögországban újabb két települést kellett kiüríteni hétfőn a főváros, Athén környékén, ahol újból fellángoltak a múlt héten jelentős pusztítást okozó erdőtüzek.

  • Görögországban újabb két települést kellett kiüríteni az erdőtüzek miatt

A hatóságok elővigyázatosságból rendelték el két falu, Vilia és Profitisz lakóinak evakuálását. A tüzek az erős széltől kaptak új erőre az Athéntól 50 kilométerre lévő települések környékén, sérültek egyelőre nincsenek.

A tüzek megfékezésére 85 tűzoltót, 13 helikoptert és nyolc repülőgépet vezényeltek ki.

Múlt héten ezen a környéken több mint kilencezer hektáron váltak a lángok martalékává fenyőerdők.

Görögországban több mint ötszáz erdőtűz tört ki augusztus eleje óta, jelentős károkat okozva a természetben. A lángok miatt több ezer ember kényszerült elhagyni otthonát. A legnagyobb tűz az Athén közelében lévő Évia szigetén tombolt, napokba telt, mire meg tudták fékezni.

A Földközi-tenger térségében Görögország mellett Törökországban, Tunéziában és más országokban is évtizedek óta a legmagasabb hőmérsékleteket jegyezték fel idén nyáron, és sok helyen voltak erdőtüzek.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!