2024. 07. 22. Hétfő Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Külföld

Gombaszedőket ölt meg és ejtett foglyul az Iszlám Állam

Legalább 15 szarvasgombaszedőt, köztük 7 polgári személyt megölt, további 40-et pedig foglyul ejtett Szíriában az Iszlám Állam - jelentette pénteken az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű aktivistaszervezet.

  • Gombaszedőket ölt meg és ejtett foglyul az Iszlám Állam

A beszámoló szerint "az áldozatokat a Szíria középső részén található Hama régió egy sivatagos területén, gombagyűjtés közben érte a támadás. Nyolcan a szíriai kormányhoz hű fegyveresek, heten pedig polgári személyek voltak. Valamennyiüknek elvágták a torkát".

A 2011 óta tartó polgárháború miatt az ország gazdaság romokban hever, a szegényebb falusiak gombagyűjtésből egészítik ki megélhetésüket. A szarvasgomba kilóját minőségtől függően kilónként 5-25 dollárért tudják eladni a piacon.

Borítókép: Shutterstock

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!