2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

EB Sporthírek 23:35

Külföld

Fokozatosan oldják fel a korlátozásokat, pedig gyorsult a kór terjedése

Szigorú járványügyi korlátozások közepette rendezik meg a 74. cannes-i filmfesztivált. A brit kormány szintén óvatos, ezért csak fokozatosan oldja fel a korábbi intézkedéseket. Norvégiában és Spanyolországban is gyorsult a kór terjedése, a dél-európai államban elsősorban a beoltatlan fiatalok betegednek meg

  • Fokozatosan oldják fel a korlátozásokat, pedig gyorsult a kór terjedése

Tavaly elmaradt, idén azonban szigorú óvintézkedések mellett megtartják a 74. Cannes-i Filmfesztivált. A koronavírus járvány miatt a szervezők egy oltópontot és egy tesztközpontot is kialakítottak a rendezvény területén.

Bár Franciaországban már minden járványügyi korlátozást feloldottak, a rangos eseményen csak védettségi igazolvánnyal és maszkviselés mellett lehet részt venni.

A francia kormány arra figyelmeztet, hogy az Indiában azonosított mutáció terjedése miatt már július végén elindulhat egy negyedik járványhullám.

Ezt látszik alátámasztani az is, hogy a napi esetszám az elmúlt egy hétben 10 százalékkal növekedett. Az egészségügyi miniszter ezért az oltási kampány további felgyorsítására szólított fel.

Az újranyitás terén a brit kabinet is követi Párizs példáját, de óvatosabban. London 2 hét múlva oldja csak fel a még érvényben lévő utolsó jogi korlátozásokat.

A Boris Johnson-vezette kormány a múlt hónapban az eredeti, június 21-i időpontról 4 héttel későbbre, július 19-re halasztotta a szabályok megszüntetését, azzal a céllal, hogy az oltási kampány lépést tudjon tartani a delta variáns terjedési ütemével.

A kormányfő hozzáette, hogy a jelenlegi folyamatok alapján várhatóan jelentősen emelkedik az új fertőződések száma, amely elérheti akár a napi 50 ezret is.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!