2024. 07. 22. Hétfő Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Külföld

Floridában fegyveres ölt meg több fekete bőrű embert

Faji "gyűlölet" motiválta azt a fegyverest, aki szombaton tüzet nyitott és megölt három fekete bőrű embert a floridai Jacksonville egyik üzletében, mielőtt öngyilkos lett - közölte a helyi seriff.

  • Floridában fegyveres ölt meg több fekete bőrű embert

T. K. Waters seriff szerint a faji indíték "teljesen egyértelmű". Waters szerint a 20-as éveiben járó, fehér bőrű lövöldöző által hátrahagyott kiáltványok részletesen ismertették "gyűlöletének visszataszító ideológiáját".

Szerinte a tettes egyik fegyverére horogkereszteket rajzoltak. Az elkövető egy félautomata ismétlőpuskával és egy pisztollyal volt felfegyverkezve - mondta a seriff, akinek tájékoztatása szerint két férfi és egy nő vesztette életét. "Tudjuk, hogy teljesen egyedül cselekedett" - tette hozzá a nyilatkozó.

A lövöldözés az Edward Waters Egyetem közelében történt, ahová hagyományosan fekete bőrű diákok járnak.

Előzőleg az egyetem biztonsági tisztje észrevett egy "azonosítatlan" férfit az egyetemi könyvtár közelében, "távozásra szólította fel" - derült ki az intézmény közleményéből. A férfi, akiről később kiderült, hogy ő volt a fegyveres, "incidens nélkül" elhagyta a helyszínt.

Ron DeSantis floridai kormányzó, aki a 2024-es elnökválasztás republikánus jelöltségéért indul, "szörnyűségesnek" nevezte a bűncselekményt. "Ez teljesen elfogadhatatlan". Hozzátette: "Ez a fickó inkább öngyilkos lett, minthogy (...) felelősséget vállaljon a tetteiért, így a gyáva utat választotta".

A hétvégén több más lövöldözés is történt az országban. Korábban szombaton legalább hét ember került kórházba, miután a rendőrség szerint lövések dördültek egy karibi fesztiválon az északkeleti Bostonban.

Egy nappal korábban két nőt lőttek meg Chicagóban (az Egyesült Államok északi részén), miközben a White Sox baseball-csapat meccsén voltak.

Péntek este pedig Oklahomában (az ország középnyugati részén), egy amerikai középiskolai futballmérkőzésen, a pálya szélén kialakult vita során egy 16 éves fiatalt lelőttek, négy másikat pedig megsebesítettek - közölte a helyi rendőrség.

Joe Biden amerikai elnököt tájékoztatták a jacksonville-i eseményekről és az elmúlt 24 órában történt más lövöldözésekről - közölte a Fehér Ház.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Komoly pozíciók megszerzésére törekszik a Fidesz-KDNP + videó

Komoly pozíciók megszerzésére törekszik a Fidesz-KDNP + videó

"Az Európai Parlament két nagytekintélyű bizottságának egy -egy alelnöki tisztségére a Patrióta frakció Fidesz-KDNP-s politikust fog jelölni. Az Európai Parlament költségvetési bizottságának, illetve az EP LIBE szakbizottságának az alelnöki tisztségére." Így nyilatkozott Deutsch Tamás a HírTV-nek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!